Ο ΠΟΛΑΚΗΣ Είναι ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ..

Πολάκης 1Όλα κι όλα Μπορεί να μας κοροϊδέψανε, μπορεί να τους βρίζουμε αλλά καιρός να μάθουμε και κάτι χρήσιμο από αυτά τα "επαναστατικά" άτομα γιατί μπορεί έργα να μην κάνουνε αλλά απο ΘΕΩΡΙΑ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΘΑ "ΚΛΕΨΟΥΜΕ"...
 Ως γνωστόν για να νικήσεις έναν "εχθρό" δεν αρκεί να βρίζεις ούτε να τον υποτιμάς αλλά να μάθεις απο την τακτική του παρακάτω παραθέτω μια φυσικά κοινότυπη συνέντευξή του ΠΟΛΑΚΗ αλλά θα κρατήσουμε κάτι και αυτό ΚΑΙ το λέμε σε όλους ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ που ναι μεν ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ....
ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
* Σας τρομάζει το ενδεχόμενο...
επαναφοράς της απειλής του Grexit;
Μετά από δύο χρόνια εμπειρίας δεν με τρομάζει τίποτα πλέον. 
Στη ζωή, στην Ιστορία των κοινωνικών αγώνων και στην ταξική πάλη δεν υπάρχουν μονόδρομοι.
 Οι δρόμοι είτε υπάρχουν είτε ανοίγονται από τη δράση των ανθρώπων.  
Δηλαδή από την εφαρμογή πολιτικών σχεδίων που πείθουν απόλυτες ή σχετικές κοινωνικές πλειοψηφίες.

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟ- Αυγή

Εμείς δεν δηλώσαμε ‘παρών’ για να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση, δηλώσαμε ‘παρών’ για να αλλάξουμε την πορεία της Ιστορίας” υπενθυμίζει μέσω της “Αυγής” ο Παύλος Πολάκης εκπέμποντας σαφέστατα μηνύματα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο θέμα της διαπραγμάτευσης. Ταυτόχρονα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καλεί τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει την απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Novartis, ενώ σχετικά με την κριτική που δέχεται για τον τρόπο που μιλάει απαντά: “Εκφράζομαι κατά πώς πράττω”.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΦΟΙΒΟ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟ- Αυγή
* Δυο χρόνια μετά την εκλογή της κυβέρνησης ο κόσμος αναμένει τις επαναστατικές αλλαγές που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είστε ευχαριστημένος από το έως τώρα κυβερνητικό έργο;
Είμαι ευχαριστημένος κατ’ αρχήν μιας και για δύο χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να παλεύουμε καθημερινά για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το οποίο με πολιτική επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων συνειδητά υποβαθμίστηκε σε ένα σύστημα υποστελεχωμένο και διαλυμένο, το οποίο κατηύθυνε τον πολίτη στον ιδιωτικό τομέα.
Είμαι ευχαριστημένος γιατί ως κυβέρνηση αντέξαμε έναν ανελέητο πόλεμο, που όμοιός του δεν υπήρξε στη σύγχρονη ελληνική πολιτική Ιστορία. Πόλεμος που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε από έναν συνασπισμό συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας, της ευρωπαϊκής ελίτ, των ΜΜΕ και των κοινωνικών διακλαδώσεών τους. Ένα συμπαγές μπλοκ το οποίο μ’ έναν λυσσασμένο τρόπο προσπάθησε να οδηγήσει σε αποτυχία την πρώτη προσπάθεια αριστερής κυβέρνησης.
Πολάκης 2
Είμαι ευχαριστημένος που αντέξαμε και αντέχουμε στον πόλεμο αυτό. Με υποχωρήσεις ναι, με συμβιβασμούς ναι, αλλά και με αρκετές μικρές ή μεγαλύτερες επιτυχίες, οι οποίες μας κρατούν όρθιους μέχρι σήμερα και κάνουν τον κόσμο να ακουμπά την ελπίδα του πάνω μας και -ακόμα κι αν είναι προβληματισμένος ή στενοχωρημένος ή ακόμη και απογοητευμένος- να μην αναζητά εναλλακτική λύση αλλού. Γιατί, αν την είχε αναζητήσει, θα είχαμε πέσει.
* Στην αξιολόγηση η γραμμή “όχι νομοθέτηση νέων μέτρων” είναι και κόκκινη γραμμή; Δηλαδή, αν δεν γίνει σεβαστή από τους δανειστές, οδηγεί σε εκλογές;
Ένας δύσκολος συμβιβασμός ήταν ανεκτός στη συγκεκριμένη συγκυρία τόσο από την κοινωνία όσο και από εμάς τους ίδιους. Δεύτερος δεν θα είναι ανεκτός ούτε από την κοινωνία ούτε από εμάς.
* Σας τρομάζει το ενδεχόμενο επαναφοράς της απειλής του Grexit;
Μετά από δύο χρόνια εμπειρίας δεν με τρομάζει τίποτα πλέον. 
Στη ζωή, στην Ιστορία των κοινωνικών αγώνων και στην ταξική πάλη δεν υπάρχουν μονόδρομοι.
 Οι δρόμοι είτε υπάρχουν είτε ανοίγονται από τη δράση των ανθρώπων. Δηλαδή από την εφαρμογή πολιτικών σχεδίων που πείθουν απόλυτες ή σχετικές κοινωνικές πλειοψηφίες.
* Έχει αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ οριστικά την όσμωση με το παλιό σύστημα;
Αν είχαμε οσμωθεί με το παλιό πολιτικό σύστημα, θα μας λιβάνιζαν και θα μας ευλογούσαν αυτή τη στιγμή. Αντ’ αυτού όσο περνούν οι μέρες και βλέπουν ότι δεν πέφτουμε, ενώ παράλληλα κάποιες παρεμβάσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, βγάζουν τον χειρότερο και πιο μαύρο εαυτό τους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μας ρίξουν. Ακριβώς γιατί πρώτη φορά, απ’ τη μεταπολίτευση και μετά τουλάχιστον, νιώθουν απειλή για το σύστημα εξουσίας που είχαν οικοδομήσει.
* Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τη ριζοσπαστικότητα, έχει πια τον απαιτούμενο τεχνοκρατισμό;
Είναι σαφές ότι ο βαθμός ετοιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση -όχι για τον γενικό σχεδιασμό- των ταξικά στοχευμένων πολιτικών που απαιτούνται για να πάψει αυτό το πελατειακό και παραοικονομούν κράτος δεν ήταν σε όλα τα πεδία το ίδιο ώριμος. Υπάρχουν τομείς στους οποίους η υλοποίηση συμβαδίζει με τον πολιτικό σχεδιασμό. Υπάρχουν όμως και τομείς στους οποίους η πολιτική επιλογή δεν είναι ξεκάθαρα καθορισμένη ή, αν θέλετε, μας λείπει η συνολική εικόνα της κατάστασης και το γεγονός αυτό έχει αποτέλεσμα έναν δισταγμό στη λήψη της τελικής απόφασης.
* Παρατηρείτε βελτίωση;
Σαφέστατα. Όλοι μαθαίνουμε. Δεν αποκτάς γνώση και εμπειρία αν δεν βρεθείς σε θέση διαχείρισης εξουσίας. Για παράδειγμα, εάν δεν ήμουν δήμαρχος για κάποια χρόνια, πάρα πολλά πράγματα μέσα σ’ αυτό το υπουργείο, παρ’ ότι ανήκω στον χώρο της Υγείας κι έχω θητεύσει στον χώρο ως συνδικαλιστής, δεν θα μπορούσα ούτε να τα κατανοήσω πλήρως ούτε να περιγράψω τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σηματοδοτήσουμε τα σκαλοπάτια τα οποία θα μας οδηγήσουν στην ανατροπή της πολιτικής η οποία είχε σχεδιαστεί.
Όπως έλεγε ο Μέγας Ναπολέων, καταστρέφεις καλύτερα αυτό που ξέρεις με τι να το αντικαταστήσεις. Αν δεν έχεις τη γνώση και την εμπειρία, τις αγνότερες των προθέσεων να έχεις, αυτό που στην πράξη θα συμβεί είναι να διαχειριστείς μ’ έναν ηθικότερο τρόπο το υπάρχον, το οποίο τελικά επειδή είναι έτσι δομημένο ώστε να εξυπηρετεί συγκεκριμένες πολιτικές, θα σε αφομοιώσει και θα σε κάνει σαν τους προηγούμενους. Εμείς δεν δηλώσαμε “παρών” για να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση, δηλώσαμε παρών για να αλλάξουμε την πορεία της Ιστορίας. Για τον στόχο αυτόν θα παλέψουμε μέχρι το τέλος.
* Τι να περιμένουμε από τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis;
Το σκάνδαλο Novartis είναι η έκφραση ενός αδιαφανούς τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων, ο οποίος είχε βασιστεί σε συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα. Καθοριστικός παράγοντας υπήρξε το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελούσε χώρα αναφοράς για τον καθορισμό της τιμής των φαρμάκων σε άλλες 55 χώρες. Κατά συνέπεια μια ψηλή τιμή στη χώρα μας εξασφάλιζε αυξημένα κέρδη σε άλλες 55 χώρες οι οποίες συνιστούν σημαντικά μεγαλύτερη αγορά.
Επιπλέον ο τρόπος με τον οποίο τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και του ΕΟΠΥΥ, τα τελευταία χρόνια αποζημίωναν φαρμακεία, φαρμακευτικές εταιρείες κ.λπ. (χωρίς καμία διαπραγμάτευση τιμής) δεν είχε καμία σχέση με όσα ίσχυαν την ίδια στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το γεγονός αυτό οδήγησε σε μια τεράστια εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα και από την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Το σκάνδαλο, το οποίο ξεκινά από τον μοριακό έλεγχο του αίματος το 2006, προχωρεί στα εμβόλια για τη γρίπη το 2009 - 2010 και ολοκληρώνεται με κάποιες τιμολογήσεις σε πολύ υψηλές τιμές την περίοδο των μνημονιακών χρόνων, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα τη διατήρηση των κερδών της συγκεκριμένης εταιρείας σε αντίθεση με τη ραγδαία μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα μας. Μία από τις εταιρείες, όχι πιθανά η μοναδική, η οποία υπήρξε κινητήριος δύναμη σ’ αυτή τη διαδικασία ήταν η Novartis.
Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Υγείας αυτό που μπορεί να κάνει -και κάνει- είναι να συμβάλει στην προσπάθεια στέλνοντας όσα στοιχεία του ζητηθούν. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε», οπότε αναμένω με την ίδια αγωνία την άμεση απόδοση ευθυνών.
* Τι συνδέει την υπόθεση Novartis με αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ;
Είναι σκάνδαλα τα οποία σήμερα έχουν φθάσει στη Δικαιοσύνη. Κορυφές ενός τεράστιου παγόβουνου (που ως γνωστόν φαίνονται μόνο στο 10% του όγκου τους) που λέγεται διαφθορά και μαύρο χρήμα στον χώρο της Υγείας.
ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis συνδέονται καθώς άτομα τα οποία συμμετείχαν σε επιτροπές, καθηγητές και πολιτικά στελέχη, καθοδηγούσαν την τιμολόγηση των φαρμάκων και αποτέλεσαν σημαντικά γρανάζια του ευφυώς σχεδιασμένου μηχανισμού διάχυσης μαύρου χρήματος προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στον χώρο της Υγείας. Από ένα σημείο και μετά αποτέλεσε επιπλέον μηχανισμό εξαγοράς των ΜΜΕ έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το πολιτικό λιβάνισμα των εκάστοτε υπευθύνων, υπηρεσιακών παραγόντων ή και πολιτικών στελεχών του υπουργείου Υγείας.
Όλα αυτά βασίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, που έχουν δοθεί στους εισαγγελείς εδώ και πάρα πολύ καιρό. Θεωρώ ότι η διαδικασία απόδοσης ευθυνών πρέπει να επιταχυνθεί. Δεν τιμωρεί η κυβέρνηση, τιμωρεί η Δικαιοσύνη -και αυτό περιμένουμε να πράξει άμεσα. Σειρά πορισμάτων που έχουν καταλήξει στη Δικαιοσύνη είναι συντριπτικά όσον αφορά τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες τόσο όσων διαχειρίστηκαν το χρήμα όσο κι αυτών που επέτρεψαν τη συγκάλυψη της διαδρομής που ακολούθησε.
* Τι να περιμένουν οι πολίτες από τη δημόσια Υγεία μέχρι τη λήξη της τετραετίας;
Ο σχεδιασμός μας στηρίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές οι οποίες έχουν καταληκτικό όριο τον Δεκέμβριο του 2018. Πιο αναλυτικά, στοχεύουμε στην αποκατάσταση σε πολύ μεγάλο βαθμό της στελέχωσης εξασφαλίζοντας έτσι μία λειτουργική επάρκεια από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία. Στην υλοποίηση, σ’ ένα μεγάλο φάσμα της χώρας, της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης όχι μόνο στις αγροτικές περιοχές, όπως είχε φτιαχτεί από το 1983, με τα γνωστά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, αλλά και στα αστικά κέντρα.
Στοχεύουμε επίσης στην υλοποίηση του σχεδίου του νέου τρόπου προμηθειών με σκοπό την επίτευξη τεράστιας εξοικονόμησης χρημάτων, μεγαλύτερης από αυτή που έχουμε ήδη επιτύχει. Τα χρήματα που θα εξοικονομούνται δεν θα φεύγουν από την Υγεία, αλλά θα μεταφράζονται σε εξοπλισμό, νέες υποδομές και σε αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών των ανθρώπων της. Τέλος, στοχεύουμε στην ολοκλήρωση και ανάπτυξη ενός συστήματος ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς. Εν τέλει νομίζω ότι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας θα νιώθει ασφαλής να απευθυνθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας.http://www.candianews.gr/2017/01/29/polakis-defteros-symvivasmos-den-ine-anektos-oute-apo-tin-kinonia-oute-apo-emas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .