ΕΡΧΕΤΑΙ!!! τον Αντίχριστο ή Τον Χριστό περιμένουμε τελικά. Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


...Ποιον περιμένουμε τελικά;

...Τον Χριστό ή τον Αντίχριστο;


Ενημερωμένοι ή κορόιδα αυτοί οι οποίοι φοβούνται το 666;

Οι Εβραίοι για Ποιον ράβουν ενδύματα;

Τι ακριβώς είναι η "Βασιλεία των Ουρανών";
Ζούμε σε μια εποχή, η οποία, μπορεί να έχει τρομακτικές δυσκολίες στην καθημερινή της διαχείριση, αλλά - αν μη τι άλλο - είναι ενδιαφέρουσα ...Πολύ ενδιαφέρουσα. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα στα χιλιάδες χρόνια τής ανθρώπινης ιστορίας. Πιθανότατα, για τους ανθρώπους τους μέλλοντος, να είναι η ιστορική περίοδος, την οποία όλοι θα ήθελαν να ζήσουν από κοντά, προκειμένου να είναι αυτόπτες μάρτυρες των κοσμογονικών αλλαγών στην πορεία τής ανθρωπότητας. Γιατί; ...Γιατί είναι η περίοδος της κορύφωσης μιας "πορείας" αιώνων ...Μιας "πορείας", στη διάρκεια της οποίας χύθηκε πολύ αίμα και πολύ δάκρυ και η οποία τώρα πλέον φαίνεται να καταλήγει σε ένα "τέρμα". Επιτέλους πλησιάζει η ώρα όπου θα πάρουμε όλες τις απαντήσεις ...ακόμα κι αυτές επάνω σε ερωτήματα, τα οποία δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί ή δεν είχαμε ποτέ τολμήσει να θέσουμε.
Η απόδειξη, πως η κατάσταση είναι κλιμακούμενη και οδηγεί σε ένα τέλος, είναι η αλλαγή στη συμπεριφορά και στα ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Φαινόμενο αυτής της αλλαγής συμπεριφοράς είναι η ακατάσχετη "εσχατολογία", η οποία κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα, μέσω των οποίων οι άνθρωποι επικοινωνούν και εκφράζουν εύκολα τις βαθύτερες εσωτερικές τους ανησυχίες. Αυτό είναι ένα φαινόμενο, το οποίο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές στην καθημερινότητά μας. Όροι, οι οποίοι στον εικοστό αιώνα τής ανθρώπινης χειραφέτησης και της αποθέωσης της τεχνολογίας είχαν εξαφανιστεί, "επέστρεψαν" με μεγάλη "δύναμη". Όροι, όπως "Μεσσιανική Εποχή", "Εποχή τού Υδροχόου", "Ημέρα τής Κρίσεως" ή "Αρμαγεδδών", οι οποίοι ήταν για δεκαετίες "ξεχασμένοι", "επέστρεψαν".
Προφήτες - γνωστοί και άγνωστοι στο κοινό - κάνουν καθημερινά "παρέλαση" στις διάφορες ιστοσελίδες τού διαδικτύου. Άλλος προβλέπει το τέλος τού κόσμου ανάμεσα σε "ματωμένα" φεγγάρια, άλλος μιλάει για "χιλιάρμενα" και άλλος για ρώσικα "άλογα" στην Πόλη. Όλα αυτά - ακόμα κι αν δεν αξιολογηθούν πάνω σε κάποια γνωστική βάση - αν μη τι άλλο δείχνουν μια αλλαγή. Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον ψυχοφθόρο και μοναχικό αγνωστικισμό και "επιστρέφουν" μαζικά στη συλλογική "ασφάλεια" και την ηρεμία τής θρησκείας. Όχι τόσο γιατί ικανοποιούνται από τις "απαντήσεις" της, όσο γιατί δεν αντέχουν άλλο τις "ερωτήσεις", οι οποίες απαιτούν απαντήσεις. Αναζητούν την ασφάλεια του "κοπαδιού" και αποφεύγουν την "κόπωση" της μονάδας. Αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς έχει τα αποτελέσματα τα οποία βλέπουμε.
Όλα αυτά κάτι δείχνουν ...Δείχνουν ότι ο άνθρωπος έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, στο οποίο θέλει ν' αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Συνειδητοποιεί την κατάστασή του και, αξιολογώντας την ως αρνητική ή ακόμα και μάταιη, θέλει να αλλάξει τρόπο ζωής. Αυτήν τη θέλησή του για αλλαγή εκφράζει η αλλαγή τής στάσης του απέναντι στα πράγματα και κυρίως απέναντι στην ίδια τη ζωή. Ο υπερκαταναλωτισμός αρχίζει και υποχωρεί και στη θέση του μπαίνει μια φιλοσοφία ζωής πολύ πιο πνευματική. Οι ανθρώπινες σχέσεις αλλάζουν και παύει το χρήμα να είναι το βασικό εκείνο συνεκτικό στοιχείο, το οποίο ξεχωρίζει και ομαδοποιεί τους ομοίους μεταξύ τους ανθρώπους.
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο "ξέφρενου" αγώνα προς την οικονομική επιτυχία - στην οποία τα πρότυπα της κοινωνίας ήταν αποκλειστικά οι "πετυχημένοι" οικονομικώς άνθρωποι - έρχεται επιτέλους μια αλλαγή. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν κι άλλα πρότυπα ...Πρότυπα πιο πνευματικά, πιο χαρισματικά, πιο φιλόπονα, πιο έντιμα και πιο έξυπνα από τους τοκογλύφους και τους εξουσιαστές. Το νεοταξίτικο πρότυπο του "τζάμπα μάγκα", ο οποίος, συμμετέχοντας σε χρηματιστηριακές "λεηλασίες" - και άρα χωρίς να κουνήσει τον δακτυλάκι του - έγινε πλούσιος, γίνεται όλο και πιο "θαμπό". Δεν εμπνέει πλέον κανέναν και περισσότερο απωθεί παρά έλκει με τη συμπεριφορά του.
erchetai_01Τα ανθρώπινα "σκουπίδια" τής υπερκατανάλωσης δεν είναι μόνον τέτοια, αλλά φαίνονται και ως τέτοια πλέον. Η ανθρωπότητα δείχνει να έχει εκλογικευτεί και να είναι έτοιμη να γυρίσει "σελίδα" στη ζωή της. Όλοι πλέον κάνουν "βουτιές" στο παρελθόν τους, για ν' ανασύρουν στην επιφάνεια λίγη από τη χαμένη τους "αθωότητα" ...Να "θυμηθούν" τους παλιούς τους εαυτούς, τους φίλους τους, αλλά και την οικογένειά τους, την οποία στο κυνήγι για την "επιτυχία" αμέλησαν και αποξένωσαν. Έχουν μπει σε μια κατάσταση "αυτοκριτικής" κι αυτό σημαίνει ότι έστω και εν αγνοία μας κάποια διαδικασία Κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει ...και - ως γνωστόν - κανένας δεν είναι χειρότερος κριτής του εαυτού μας από τον ίδιο μας τον εαυτό. Γιατί; ...Γιατί αυτός μόνον "ξέρει" όλα όσα μας αφορούν.
Όλα όσα περιγράψαμε είναι "οιωνοί", οι οποίοι προμηνύουν αλλαγές στην πορεία τής ανθρωπότητας ...Αφηρημένοι "οιωνοί", τους οποίους αν θέλει κάποιος τους ερμηνεύει και αν δεν θέλει δεν τους ερμηνεύει ..."Οιωνοί" αφηρημένοι και όχι ασφαλείς, εφόσον δεν είναι η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα "λαχανιάζει" και δείχνει έτοιμη να παρατήσει την "κούρσα". Όμως, αυτό δεν είναι από μόνο του ένα σημάδι ότι φτάνουμε στο τέρμα.
www.traianou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .