Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αμφίπολη!!!



Το μεγαλείο του λαμπρού ταφικού περιβόλου της Αμφίπολης είχε την ευκαιρία να θαυμάσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος...

Σύμφωνα με το Amen.gr, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης και τον τύμβο Καστά, όπου από το καλοκαίρι βρίσκονται σε εξέλιξη οι ανασκαφικές εργασίες που έφεραν στο φως το απαράμιλλης ομορφιάς ταφικό μνημείο με τα αγάλματα των Σφιγγών, τις Κόρες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε το θαυμασμό του για τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος τόσο από το μέγεθος του μνημείου, αλλά και από την ποιότητα της κατασκευής του περιβόλου που έχει περιφέρεια σχεδόν 500 μέτρα και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από μάρμαρο Θάσου.
Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη αναφορά για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Πριν αναχωρήσει από τις Σέρρες μίλησε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης και δήλωσε: «θα επισκεφθούμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αμφίπολης, οι οποίοι αποδεικνύουν και αυτοί τη δόξα, το μεγαλείο και την ελληνικότητα της Μακεδονίας»*.

υ.γ Φυσικά και δεν είδε τίποτα άλλο, αλλά μπορούνε να κοιμούνται οι Έλληνες αφού πέρασε ο Πατριάρχης κάτι θα δει και θα επισημάνει.και σε εμάς...
* ήμασταν και εμείς εκεί 21-4-2015 και το φωτογραφικό υλικό που θα ανεβάσουμε σε κάποιά  επόμενη ανάρτηση θα αποκαλύψει ότι οι πραγματικοί θησαυροί είναι εγκαταλειμμένοι στην φύση και ουδεμιά προσοχή χρίζουν από κανέναν και ούτε έχουν σκοπό να αποτελέσουν ΠΟΤΕ το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα μετά την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, αν και θα μπορούσαν  μετά από την σημερινή μας επίσκεψη.
Αυτά που θα δείτε θα σας προκαλέσουν  πολλά συναισθήματα ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΥΠΗΣ, ΟΡΓΗΣ, .........................................ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ θα καταλάβετε ΤΙ-ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ολα αρχίζουν να παίρνουν ΜΟΡΦΗ. 
 

ΓΙΑΤΙ
ο Ξυδάκης για Αμφίπολη: «Δεν χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση η ανασκαφή»....
πατήστε ΕΔΩ   ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ ...ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΕΙΛΕΙ 
ΓΙΑ ΤΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .
http://www.tanea.gr/news/culture/article/5218961/sthn-amfipolh-to-sabbato-o-nikos-ksydakhs/

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ    "ΤΑΦΟ"...ανεβάζουμε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .