Ο απομηχανής θεός



Η παρεξήγηση…

Φοβάμαι ότι δεν κατανοήσαμε τον από μηχανή θεό των αρχαίων ημών προγόνων και μπερδευτήκαμε με τον Θεό των ιουδαίων περιμένοντας, προσευχόμενοι, να ρίξει το «μάνα» εκ του ουρανού παθητικά παρακαλώντας .

Ποια η διαφορά όμως;

Oι αρχαίοι έλληνες και γενικά οι έλληνες κάθε εποχής ακόμα και της δική μας πραγματοποιούσαν και επιδίωκαν το ακατόρθωτο με σκοπό την πάταξη της αδικίας και τον υπέρτατο σκοπό της ζωής έναν τιμημένο δοξασμένο θάνατό στην χειρότερη των περιπτώσεων η την δοξασμένη ζωή αν αυτό γινόταν.

Ο απομηχανής θεός εμφανιζόταν στο τέλος,  αφού είχαν εξαντλήσει κάθε τρόπο σε σκέψη και δύναμη και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δίνουν κάθε στιγμή τον καλύτερο τους εαυτό, και στο τέλος ερχόταν η λύτρωση.

Οι έλληνες σε καμιά των περιπτώσεων δεν μένουν απαθείς ακόμα και όταν φαίνεται ότι δεν κάνουν τίποτα ακόμα και εκείνη την ώρα ετοιμάζουν σχέδια, είναι απρόβλεπτοι, πολυμορφικοί.

Σε αντίθεση με την Ιουδαϊκή νοοτροπία που καθηλώνει τον άνθρωπο στην ακινησία, επιζητά την άμεση βοήθεια από τον θεό που ακόμα και όταν δεν έρχεται το ερμηνεύει σε καλό, όλο αυτό τους κάνει πολύ προβλέψιμους.

Μια άλλη διαφορά....νοοτροπίας που μπορούμε να διακρίνουμε είναι το θάρρος που περισσεύει στους έλληνες σε όλες τις εποχές και πολλές φορές με την θυσία τους αγγίζει τον «μύθο».

Το Θάρρος δεν έχει σημασία με την δύναμη κάποιου  αλλά με την παιδεία του.

Δεν έχει σημασία με την νίκη αλλά

με τον τρόπο που μάχεται και μπαίνει  στην μάχη, αν είσαι δειλός φαίνεται και αν δεν φαίνεται, το ξέρεις εσύ.

¨Έχει να κάνει με το πόσο έχεις δουλέψει τις φοβίες σου σε πιο σημείο τις έχεις «πάει» και πως έχεις εκπαιδευτεί και από «ποιους».

Δεν μπορεί να θαυμάζεις παιδί τον Αχιλλέα, τον Αλέξανδρό, τον Λεωνίδα και να γίνεις δειλός.

Οι έλληνες καθημερινά ζουν για να υπερνικούν τους φόβους τους και για αυτό είναι από τους πιο γενναίους λαούς.

¨Όσο σκληρός και να θέλεις να  δείξεις αυτό δεν βγαίνει από πάνω σου, και όσο θέλεις να το δείξεις τόσο αυτό αποκαλύπτεται.     

Στην ιουδαϊκή παιδεία δεν βλέπουμε θάρρος αλλά θρασύτητα μια  νοοτροπία που την βλέπουμε και στα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ που πάνοπλοι εναντίον αμάχων και παιδιών εμφανίζονται και σκοτώνουν χωρίς έλεος.

Είναι δειλός και «άρρωστος» όποιος τα βάζει με έναν αδύναμο και αυτό φαίνεται  και σε όλη του την ζωή, σε κάθε του δραστηριότητα, στις επιλογές του.

Άρρωστος είναι ο άνθρωπος που αρπάζει από όλους και τους οδηγεί στην εξαθλίωση για να αισθάνεται ανώτερος.

Τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες της διεθνής κοινότητας οι ισραηλινοί πραγματοποιούν εγκλήματα και παρουσιάζονται ανελέητοί προσπαθώντας να δώσουν στον λαό τους

Χαρακτηριστικά που δεν τα έχει και που αν διαβάσει κανείς την παλιά διαθήκη δεν αλλάζουν και αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι .

Δειλός είναι αυτός που δεν μιλάει μπροστά στην αδικία ενώ αυτός επωφελείται, δεν λέω σε καμία των περιπτώσεων ότι όλοι πρέπει να είναι θαρραλέοι αλλά ενοχλεί αφάνταστα να νομίζει κάποιος ότι είναι θαρραλέος και να μην είναι.

Ενοχλεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και να φωνάζει περί αδικίας.

Ενοχλεί να «πουλάει» και να επιδεικνύει

Δύναμη σκοτώνοντας παιδιά, αυτό θα το πληρώσουν γιατί ξεφύγανε του μέτρου θα το πληρώσουν πολύ ακριβά γιατί ενώ θέλουν να περπατάμε παράλληλα σαν λαοί αντί να μας αντιγράψουν και να πάρουν κάτι από εμάς και την φιλοσοφία μας και να πετάξουν  αυτοί συνεχίζουν να σέρνονται  σαν τα φίδια στην έρημο τους…

 Οι έλληνες ουδέ ποτέ ήταν «άρρωστοι»

Τα πρότυπά τους ήταν όλα παράδειγμα προς μίμηση και κανένας δεν θα σκότωνε παιδάκια κανένας δεν θα περίμενε στον καναπέ μήπως και τον σώσει ο Αντωνάκης και ο Βαγγέλας δύο ανθρωπάκια σαν τον θερσίτη που συνθηκολόγησαν  με τους κατακτητές.

Κάποιος θα σκεφτεί ότι υπάρχει αντίφαση σε αυτά που γράφω αλλά δεν είναι έτσι απλά Ο έλληνας έπεσε θύμα πλεκτάνης και δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα.

Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτή η αιτία του κακού αλλά και το ότι η ιουδαϊκή νοοτροπία έχει παρεισφρήσει με όλα τα επακόλουθα για τα καλά  στην ελληνική κοινωνία που κάποιοι φροντίσανε να ξεχάσει τους ήρωες της.

Οι έλληνες με ελληνική παιδεία λίγοι σε μέγεθος και δεν μπορούν να βρούνε τρόπο να χτυπήσουνε την προδοσία και παρακολουθούν την ήττα τους.

Ακόμη και όταν θέλουν έχουν άγνοια και το χειρότερο δεν το γνωρίζουν μιας και αυτός που δεν ξέρει, δεν το ξέρει και το μαθαίνει τελευταίος, είναι όπως ο κερατάς ένα πράγμα .

Ας πάρουμε ως παράδειγμα τους «μαχητές» έλληνες των διοδίων, τους «μαχητές» των μεταλλείων της Χαλκιδικής, τους  «μαχητές» του νερού και της ΔΕΗ, τους επαγγελματίες και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων προσφάτως  και άλλους δεκάδες «μαχητές» που έχουν ήδη μπει στην ανεργία και περιμένουν στωικά και τον βιολογικό τους θάνατο.

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα…

¨όλοι διαπιστώσαμε ότι  αυτή η κυβέρνηση μας οδηγεί στην εξαθλίωση.

¨όλοι ξέρουμε ότι από την είσοδο μας στο € έχουμε αρχίσει μια κατρακύλα που δεν έχει πάτο.

Όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε την εποχη του 2000 εν τούτοις έχουν περάσει 14  χρόνια και τίποτα δεν αλλάζει ούτε καν οι άνθρωποι που μας οδήγησαν ως εδώ.

Τι συμπέρασμα βγάζουμε; Ότι  Όλους μας ενώνει η άγνοια ότι κάτι δεν κάνουμε σωστό και δεύτερο συμπέρασμα ότι αυτοί που είναι στην κορυφή έχουν γνώση και μας δουλεύουν κανονικά… τους τρόπους δεν χρειάζεται να τους αναλύσω.

Αν πραγματικά θέλουμε να τους νικήσουμε πρέπει να αλλάξουμε τρόπο «επίθεσης» και αυτό πρέπει να κάνουμε.

Αυτό απαιτεί να αλλάξουμε πρόσωπα

Που μας εκπροσωπούν ή που θα θέλαμε να μας εκπροσωπήσουν  και φυσικά δεν είναι αυτά που διαφημίζουν ή δυσφημίζουν ΑΥΤΟΙ.

Δεύτερον πρέπει να γνωρίσουμε τα «νέα όπλα» που έχει ο Τραϊανού και με αυτά να τους χτυπάμε αυτό απαιτεί από τους λίγους ελάχιστούς έλληνες κινητικότητα και διάδοση των νέων στόχων μας και επίδειξη των νέων «όπλων» μας.

  Δεν μπορεί να ζητάς από τους προδότες να σε σώσουν .

Μπορείς όμως να στηρίξεις κάποιον άλλον που πρεσβεύει  να «φέρει» αυτά που ζητάς και που τον αφήνουν στην αφάνεια.

Αυτοί γνωρίζουν καλά το παιχνίδι της καθυστέρησης και το ότι ο κάθε «μαχητής» δεν έχει άλλη επιλογή έκτος από αυτούς που παρουσιάζονται σαν εχθροί μεταξύ τους.

Αν ξανά στα διόδια βγούμε και  μοιράσουμε το κείμενο του Τραϊανού ξαφνικά θα ανησυχήσουν !!!

Αν στην Χαλκιδική σηκώσουν πανο με ανάρτηση ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ… ΤΡΑΪΑΝΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ δεν τους τρομάζει γιατί το λένε και οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ το ΤΡΑΪΑΝΟΥ θα τους στείλει ΦΥΛΑΚΗ και το τρέμουν…

Ο Τσίπρας  δεν τους φοβίζει γιατί τον έχουν «μεγαλώσει» και έχει «κενά» σε αυτά που θέλει και δεν μπορεί να πάρει τον λαό και έτσι σε φοβίζουν με μπακαλίστικες απειλές που φυσικά δεν μπορείς να ελέγξεις του τύπου.

-ΘΑ χάσεις την σύνταξη, θα μας βγάλουν από το Ευρώ, θα μας φάει η ενεργεία, δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς. 

Τον ΤΡΑΪΑΝΟΥ τον φοβούνται γιατί δεν μπορούνε σε κανένα επίπεδο να τον αντιμετωπίσουνε το μόνο τους όπλο να τον κρατάν στην αφάνεια.

Οι εργαζόμενοί της ερτ3 και οι μελλοντικοί άνεργοι της ΔΕΗ και ύδρευσης και άλλοι πολλοί που θα ακολουθήσουν ακόμη και αστυνομικοί δεν αναζητούν μια λύση για όλους αλλά κλαίνε για τα δικαιώματα τους και έτσι δεν βρίσκουν συμπαράσταση .

Ενώ αν στηρίξουν και αυτοί τον ΤΡΑΪΑΝΟΥ αλλάζει το θέμα.

Το κακό είναι ότι ζητάνε μια κατάσταση τελειωμένη  από κάποιους που δεν μπορούν να δώσουν τίποτα πλεον παρά μόνο να καθυστερήσουν όσο μπορούν ενώ η θεωρία του ΥΔΡΟΧΟΟΥ που ο Τραϊανού έχει δημιουργήσει μιλάει για μια κατάσταση που σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αυτοί όλοι θα δούνε μια Ελλάδα που ούτε στα όνειρα τους θα έβλεπαν…

Ναι αλλά δεν γνωρίζουν και δεν βλέπουν πιο μακριά από τον κώλο τους.

Τα ίδια σχεδόν ισχύουν σε όλες τις μικρές οι μεγάλες αγωνιστικές ομάδες της χώρας ακόμα και οι επαγγελματίες ζητάνε αλλά δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα παρά μόνο χάσιμο χρόνου.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό της ανεργίας και λύση μπορεί να δοθεί μόνο με αλλαγή στον γενικό σχεδιασμό αλλά αυτό δεν είναι δουλειά των λωποδυτών και προδοτών που είναι στη βουλή  αυτό είναι μεγάλο «έργο» και θέλει και πολλούς εργάτες που να ξέρουν τι θέλουν και όχι να τρέφουν αυταπάτες και να τους πουλάνε παραμύθια οι επαγγελματίες που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάντια τους.

Όταν θα αποφασίσουμε-οριμάσουμε και καταλάβουμε τι θέλουμε και τι καλά «δώρα» έχει φέρει ο ΤΡΑΪΑΝΟΥ θα τους τελειώσουμε μέσα σε μια νύχτα, μέχρι τότε απλά μην κάνετε φασαρία όταν αγωνίζεστε τζάμπα γιατί γελάνε οι πολιτικοί με δάκρια, και πιστέψτε με αυτά τα ζώα δεν σας λυπούνται καθόλου και δεν θα σταματήσουν πουθενά.

Οι υπόλοιποι ξέρετε καλά τι θα κάνετε και δεν θα σας πω εγώ, «μεγάλα» παιδιά είμαστε ας κάνουμε ότι από μικροί διδαχτήκαμε ο καθένας με το μέγεθος του και ο καθένας ας χαρεί αν κάποιος άλλος τον προσπεράσει ο ένας για όλους και όλοι για έναν.                                                                                

Υ.Γ κανένα έλεος στους προδότες. 

1 σχόλιο:

  1. ουτε για τον ιδιο τον θανατο φοβος!!!αυτος ισως σε νικησει...
    οταν ομως πεθανεις με θαρρος τον εχεις νικησει και αυτον!!
    δυστηχως η ιουδαικη παιδεια εχει μολυνει τον ανθρωπο...
    δολιο το οπλο τους οπως δολιοι ειναι και οι ιδιοι...
    εχουμε ομως ηδη νικησει! ακομα και εαν ειμαστε μονο τριακοσιοι....
    ας δωσει εναρξη ,ας πει τι θελει ..και εμεις ειμαστε ετοιμοι..αυτος ξερει τον σωστο χρονο! αυτον περιμενουμε,και μεχρι τοτε κανουμε οτι μπορουμε,,
    μας εχει αλλαξει τοσο!! μας εχει κανει τοσο δυνατους,πολλες φορες οταν τους μιλαω,αναγνωριζουν οτι αν ολοι οι ανθρωποι ειχαν τετοια επαναστατικοτητα(ετσι την εκλαμβανουν)και αν ηταν τοσο "ψαγμενοι",θα ειχε αλλαξει ο κοσμος!! ειναι ενα θετικο! εστω!! παρολα αυτα δεν καθοντε να διαβασουν! μονο να με ακουν θελουν..
    οσο και να καθυστερουν,εμεις εχουμε νικησει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .