Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί μέσα στην κοινωνία όπως μία κότα στον λαχανόκηπο.

Η κοινωνική ζημιά, την οποία έχει προκαλέσει ο Σύριζα στην ελληνική κοινωνία είναι ανυπολόγιστη. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μεγαλύτερη ακόμα κι από αυτήν που έχουν προκαλέσει οι "μεγάλοι" του δικομματισμού και το ΚΚΕ. Γιατί; Γιατί οι "μεγάλοι" πληγώνουν την κοινωνία. Την μαχαιρώνουν, την κατακρεουργούν, αλλά η κοινωνία είναι αθάνατη και άπειρη και θα μπορούσε σε κάποια στιγμή να ανακάμψει. Ο Σύριζα εκεί παίζει τον ολέθριο ρόλο του. Είναι ένας πραγματικός "καρκίνος", εφόσον την "αρρωσταίνει". Δεν την αφήνει ν' αναλάβει δυνάμεις. Δεν την αφήνει να δημιουργήσει συνθήκες, που θα της δώσουν την απαραίτητη "υγεία", ώστε να ανακάμψει.
Ο Σύριζα λειτουργεί μέσα στην κοινωνία ...όπως μια κότα μέσα σε έναν λαχανόκηπο. Όσο ασήμαντη είναι και φαίνεται, τόσο καταστροφική γίνεται. Χειρότερη είναι μια κότα μέσα σε έναν κήπο, παρά ένα πραγματικό θηρίο. Γιατί; Γιατί η κότα τον καταστρέφει ολοσχερώς. Καταστρέφει την προοπτική του να συνεχίσει να υπάρχει. Τον μετατρέπει σε έναν άγονο λασπότοπο, πάνω στον οποίο δεν φυτρώνει τίποτε απολύτως.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τον Σύριζα μέσα στην κοινωνία. Η κοινωνική προβληματικότητα δημιουργεί μονίμως μια κατάσταση ....
"σποράς" για την κοινωνία, αλλά, όπως εύκολα διαπιστώνουμε, με την πάροδο του χρόνου δεν έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εξαιτίας αυτής της συνεχούς "σποράς" δεν έχουμε μια αντίστοιχη "σοδιά". Υπάρχουν δηλαδή προβλήματα, τα οποία μόνιμα προκαλούν τους άριστους της κοινωνίας σε έναν αγώνα να τα επιλύσουν και να ξεχωρίσουν οι ίδιοι ως πρόσωπα και δεν υπάρχει μια αντίστοιχη παραγωγή προσώπων. Νέων και ικανών προσώπων. Υπάρχει διαρκώς η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων του δικομματισμού. Σ' αυτό το σημείο μπορεί να καταλάβει κάποιος τη ζημιά που προκαλεί ο Σύριζα.
Δεν αφήνει την ελληνική κοινωνία να παράγει νέα πρόσωπα και νέες ιδέες. Ο Σύριζα αποψιλώνει τα πάντα εν τη γενέση τους. Καταστρέφει τους πάντες, πολύ πριν αυτοί αποκτήσουν δύναμη και φήμη, για να μπορούν να αυτοπροστατευτούν. Απλά πράγματα. Η πιο μεγάλη και σκληρή βελανιδιά από σπόρος ξεκινάει. Από ασήμαντος και αδύναμος σπόρος. Η κότα, μπορεί να είναι ένας νάνος στο ζωικό βασίλειο, αλλά μπροστά στον σπόρο είναι ένας τρομερός και θανατηφόρος γίγαντας. Ο Σύριζα, μπορεί να είναι ο τελειωμένος "νάνος" του πολιτικού μας συστήματος, αλλά είναι ένας γίγαντας μπροστά στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι ξεκινάνε ή θα ήθελαν να ξεκινήσουν έναν πολιτικό αγώνα.
Ενώ συνολικά το πολιτικό μας σύστημα μπορεί να έχει την εικόνα του δημοκρατικού συστήματος, εντούτοις στη βάση της παραγωγής του λειτουργεί φασιστικά. Απόλυτα φασιστικά, εφόσον αυτοί, οι οποίοι αναλαμβάνουν τις "εκκαθαρίσεις" στον ρόλο του πολιτικού "Ηρώδη", είναι καθαρά σταλινικοί. Ο κάθε νέος Έλληνας, δηλαδή, όταν ξεκινάει την πορεία του, μπαίνει σε ένα καθαρά σταλινικό πολιτικό περιβάλλον. Έχει ν' αντιμετωπίσει έναν κομπλεξικό, κακοήθη και εκδικητικό "νάνο", που θα σπεύσει να τον πολεμήσει.
Από όποιον χώρο κι αν προέρχεται, ό,τι και να ισχυρίζεται, ο Σύριζα θα σπεύσει πρώτος να τον "κατασπαράξει". Γιατί; Γιατί θεωρεί αυθαίρετα ότι είναι ο απόλυτος εκφραστής της έννοιας του "προοδευτικού" στην Ελλάδα. Αυτό άλλωστε δηλώνει και στον τίτλο του. Είναι ο συνασπισμός των κινημάτων της προοδευτικότητας. Αν κάτι δεν ανήκει στις τάξεις των "συνιστωσών" του, απλά δεν είναι προοδευτικό.
Οι επιλογές, δηλαδή, του οποιουδήποτε ξεκινήσει να διακριθεί στην πολιτική ζωή της χώρας, περιορίζονται αυτόματα. Είτε θ' αντιμετωπίσει τον Σύριζα υπό δυσμενή θέση είτε θα ενσωματωθεί σ' αυτόν ως μια νέα "συνιστώσα" του και άρα θα "καπελωθεί". Άλλη επιλογή δεν έχει. Το μόνο που απομένει είναι ο "θάνατος". "Θάνατος" είναι είτε τα παρατήσει και πάει σπίτι του είτε ενσωματωθεί στους δύο γίγαντες του δικομματισμού και εξουδετερωθεί εκεί πλήρως.
Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί μιλάμε για κοινωνική ζημιά; Οι φασίστες ορίζουν μόνοι τους την ηγεσία του Σύριζα και "καπελώνουν" τα πάντα. Επιλεγμένοι σταλινικοί Αλαβάνοι και Τσίπρες δεν αφήνουν την κοινωνία να "παράγει" τίποτε και αυτό την διατηρεί σε κατάσταση "αρρώστιας" και άρα αδυναμίας. Κατόπιν αυτή γίνεται εύκολη λεία του δικομματισμού. Του δικομματισμού, που, αν αντιμετώπιζε τη δημοκρατική κοινωνία χωρίς τη βοήθεια των σταλινικών του Σύριζα, θα κατέρρεε μέσα σε λίγες μέρες.
Αυτός είναι ο ρόλος του Σύριζα στην πολιτική ζωή και γι' αυτόν τον λόγο φροντίζει ο δικομματισμός να του εξασφαλίζει τον κρατικό μισθό. Ο κρατικός πλούτος τού δίνει δημοκράτες ψηφοφόρους, οι οποίοι για λόγους συμφέροντος υποτάσσονται σε μια σταλινική ηγεσία, την οποία δεν ελέγχουν. Καιροσκόποι και αφελείς δημοκράτες στηρίζουν μια φασιστική ηγεσία, της οποίας τους εντολοδότες δεν γνωρίζουν. Αυτός είναι ο Σύριζα και γι' αυτό είναι πολύτιμος για τους φασίστες. Δεν διεκδικεί την εξουσία και δεν τους απειλεί με ανατροπή.
Επισήμως δεν δηλώνει "ευνούχος", όπως κάνει το ΚΚΕ, αλλά συνειδητά δεν δείχνει ιδιαίτερη θέληση να διεκδικήσει την εξουσία και άρα να τους ανατρέψει. Δεν δηλώνει "ευνούχος", αλλά ούτε έχει διάθεση να δείξει φανατικός "εραστής". Δείχνει θέληση μόνον να τους είναι "χρήσιμος" για όσο διάστημα τον πληρώνουν. Είναι χρήσιμος για τον δικομματισμό, εφόσον τον απαλλάσσει από το άγχος ν' αντιμετωπίζει την "παραγωγή" της κοινωνίας. Την "παραγωγή", που, αν αφεθεί ελεύθερη ν' "ανθίσει", θα τους νικήσει. Για όσο διάστημα ο σταλινικός Σύριζα ή ΚΚΕ εξασφαλίζει τον κρατικό μισθό, ο δικομματισμός θα είναι αήττητος.
Από παλιότερο άρθρο του Παναγιώτη Τραϊανού με τίτλο:
«ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ»
http://forza-traianou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .