"Αραβική Άνοιξη" ή ..."Αφγανικός Χειμώνας"; Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

      Τι πραγματικά συμβαίνει στη Μέση Ανατολή;
Γιατί οι Αμερικανοί "ξηλώνουν" τα δικά τους καθεστώτα;

Τι επιδιώκουν οι ισλαμιστές στην Αθήνα;

Βλέποντας κάποιος το ντόμινο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, απορεί με την φαινομενικά αντιφατική αμερικανική πολιτική. Τα καθεστώτα, τα οποία σήμερα "ξηλώνονται" με τις "ευλογίες" των Αμερικανών, δεν είναι άγνωστα ή εχθρικά προς αυτούς. Τα περισσότερα είναι "δικά" τους δημιουργήματα της "ψυχροπολεμικής" εποχής. Όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε με τον "επαναστάτη" Καντάφι, ο οποίος στο τέλος αποδείχθηκε "εργοδότης" του Μπλερ και γαλαντόμος χορηγός του LSE, τα πάντα ήταν ελεγχόμενα ...Ένας οικονομικός μεγιστάνας ήταν και οι μεγιστάνες είναι πάντα αγαπητοί στην τραπεζική Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ανάλογες λίγο-πολύ είναι και όλες οι ομοειδείς μ' αυτόν περιπτώσεις των ανατραπέντων "σοσιαληστών" της περιοχής. Εκ των δεδομένων δεν υπήρχε πραγματική απειλή από αυτά τα καθεστώτα απέναντι στην Νέα Τάξη. Δεν την απειλούσαν οι δισεκατομμυριούχοι Καντάφηδες, Μπεν Αλήδες ή Μουμπάρακ. Όλοι τους, εκτός από "επαναστάτες", αποδείχθηκαν και άριστοι "επενδυτές" ...Καλοί επενδυτές, οι οποίοι προτιμούσαν να τοποθετούν τα δολάριά τους στις γνωστές αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες ...Άριστοι γνώστες της αγοράς, εφόσον προτιμούσαν τα ακίνητα στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη ...Δισεκατομμυριούχοι όλοι οι "σοσιαληστές" των μουσουλμανικών χωρών ...Πελάτες όλων των "ευαγών" τραπεζικών ιδρυμάτων του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
 Την ίδια ώρα εμφανίζεται μια πανηλίθια Χίλαρι Κλίντον —"εκλεκτή" των ίδιων τραπεζικών ιδρυμάτων— να προκαλεί αναίτια —και με ασέβεια— απέναντι σε έναν νεκρό. Το αστοιχείωτο και κερατωμένο "τσόκαρο" πήγε και παρέφρασε τη διάσημη φράση του Καίσαρα, λέγοντας ..."Ήρθαμε, είδαμε ...πέθανε", προκειμένου να δείξει —και να αποδείξει— τον πρωταγωνιστικό ρόλο, το οποίο έπαιξαν οι ΗΠΑ σε αυτήν την φαινομενικά ανεξήγητη ανατροπή. Εν συνεχεία η επικεφαλής του State Department —μιας χώρας, η οποία έχει κηρύξει τον πόλεμο στην ισλαμική "τρομοκρατία"—, δείχνει να συνομιλεί με ό,τι πιο φανατικό υπάρχει στον χώρο του Ισλάμ. Μετά τη στήριξη των ΗΠΑ στην υπόθεση ανατροπής του Καντάφι, έρχεται σήμερα και υποστηρίζει τους φανατικούς, οι οποίοι θέλουν να ανατρέψουν και τον Άσαντ ..http://www.eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/09/araviki-anoixi-afgan-xeimonas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .