Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ...ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!!!


Δεν ήταν όλα ρόδινα στο 34ο River Party

Η άλλη πλευρά του νομίσματος
Τελείωσε λοιπόν, το 34ο River Party και όπως είναι φυσικό επόμενο, δεν είναι δυνατόν όλοι οι παρευρισκόμενοι να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις...

Η πλειονότητα των κατασκηνωτών και των θεατών, ειδικά εκείνων που επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, έφυγαν κουβαλώντας στις αποσκευές τους, τις καλύτερες αναμνήσεις. Ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν πληθώρα παραπόνων, ειδικά σε ό,τι αφορά τους χώρους της υγιεινής.
Ένα μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε ήταν ο μικρός αριθμός τουαλετών, ντουζιέρων και νιπτήρων. Σύμφωνα με τους κατασκηνωτές ο αριθμός των χώρων υγιεινής, ήταν πολύ μικρός σε σχέση με τον αριθμό των ατόμων που παρευρέθηκαν στο River Party. Το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος, ήταν η πολύωρη αναμονή των ατόμων, έξω από τους χώρους υγιεινής. Οι ουρές που σχηματίζονταν έξω από τις τουαλέτες, ξεπερνούσαν τις ουρές που σχηματίζονταν στα εκδοτήρια.
Ουρές επίσης σχηματίζονταν και στα ανταλλακτήρια, καθώς για να αγοράσει κάποιος οτιδήποτε, θα έπρεπε πρώτα να αγοράσει μάρκες και έπειτα να προμηθευτεί τα προϊόντα «Χρονοβόρα και δίχως νόημα αυτή η τακτική. Θα μπορούσαν να έχουν τα ανταλλακτήρια πολύ πιο κοντά στα μαγαζάκια», δήλωσε χαρακτηριστικά κατασκηνωτής. Ειδικά τους κατασκηνωτές ξένισε το γεγονός, ότι απαγορευόταν ρητά από την οργανώτρια εταιρία να φέρουν δικά τους τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, καθώς και οποιοδήποτε είδος ποτού, αλκοολούχου ή μη, ακόμα και νερό.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή 3 Αυγούστου, κατέφθασε στο χώρο του River Party ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ο οποίος ανέφερε στους υπεύθυνους διοργάνωσης του φεστιβάλ, ότι αυτό το οποίο κάνουν, δηλαδή να απαγορεύουν στον κόσμο να βάλει εντός του χώρου ποτά και τρόφιμα, είναι παράνομο. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο, σε καμία παράγραφο του νόμου αυτή η απαγόρευση. Τις υπόλοιπες μέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ, δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος στις αποσκευές και στις τσάντες των επισκεπτών για “λαθραία” τρόφιμα και ποτά και έτσι ο καθένας μπορούσε να φέρει αυτό το οποίο επιθυμούσε.
Προφανώς, από την αρχή, αυτή η απαγόρευση, ήταν εξωπραγματική για τα δεδομένα του River Party, καθώς δεν ήταν δυνατό να επιβληθεί από κανέναν σε κανέναν, για το τι θα πρέπει να φάει κατά τη διάρκεια αυτού του πενταημέρου, αλλά και πώς και πού θα ξοδέψει τα χρήματά του.
Ένα άλλο μελανό σημείο, για τους ανθρώπους που εδώ και χρόνια ολόκληρα επισκέπτονται το River Party, ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, με αποτέλεσμα παντού να επικρατεί το πανδαιμόνιο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, οι οποίοι θεώρησαν ότι αυτή η εμπορευματοποίηση του μουσικού φεστιβάλ, καταστρέφει τη μαγεία αυτού του οποίου δημιουργήθηκε πριν από πολλά χρόνια «Έρχομαι στο River Party και κατασκηνώνω από το 1999. Ποτέ δεν έχω συναντήσει τόσο πολύ κόσμο. Ο κατασκηνωτικός χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Δεν μπορέσαμε να απολαύσουμε ούτε την κατασκήνωση, ούτε τις συναυλίες», δήλωσε κατασκηνώτρια η οποία δίνει το κατασκηνωτικό της παρόν στο River Party, εδώ και δεκατρία χρόνια.
Σε γενικές γραμμές, αυτά ήταν και τα παράπονα τα οποία εξέφρασαν επισκέπτες και κατασκηνωτές για το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της Ελλάδας, το οποίο από την Κυριακή το βράδυ, ή μάλλον από τα ξημερώματα της Δευτέρας αποτελεί παρελθόν.
Βέβαια και οι κατασκηνωτές δεν έδειξαν και τον καλύτερό τους εαυτό αφήνοντας εκατοντάδες σκουπίδια πίσω τους. Μετά τις συναυλίες, ο συναυλιακός χώρος θύμιζε τενεκεδένια θάλασσα, καθώς το έδαφος δεν ήταν δυνατό να φανεί, εφόσον τον κάλυπταν αμέτρητα τενεκεδάκια μπύρας και αναψυκτικών. Οι υπεύθυνοι καθαριότητας έπιαναν δουλειά, αμέσως μόλις άδειαζε ο χώρος, μαζεύοντας τόνους από απορρίμματα με αποτέλεσμα να μην γίνεται φανερό, ότι πριν από λίγες ώρες γινόταν ένα μεγάλο πάρτι στο χώρο. Οι κατασκηνωτές, τους οποίους προφανώς δεν τους χαρακτήριζε σε καμία περίπτωση η περιβαλλοντική ευαισθησία, είχαν βρει ένα απερίγραπτο παιχνίδι για να περνούν την ώρα τους. Στόχευαν με σκουπίδια το ποτάμι, βάζοντας στοίχημα ποιος θα καταφέρει να τα πετάξει πιο μακριά. Επίσης δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που μπερδεύτηκαν και νόμιζαν ότι το ποτάμι χρησίμευε και ως… τασάκι.
Πολύ ωραίες οι συναυλίες, εκθαμβωτικά τα πυροτεχνήματα , παντού νέος κόσμος γεμάτος ενέργεια, ωστόσο, τόσο η παραγωγή, όσο και ο ίδιος ο κόσμος, πρέπει να συμβάλλουν για να θεωρηθεί ένα φεστιβάλ πετυχημένο, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Χρύσα Κοσμίδου
http://www.orizontespress.gr/?p=2245

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .