Το "Ελ. Βενιζέλος" διαψεύδει τον Καμμένο...Αναμένουμε απάντηση Πάνο

el-ben



Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έβγαλε ανακοίνωση απάντηση προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με την επιστολή το αεροδρόμιο δεν έχει καμμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο, όπως είχε καταγγείλει ο κύριος Καμμένος. Σύμφωνα με τον τελευταίο, η γερμανική εταιρεία Ηοchief χρωστάει στο ελληνικό δημόσιο 500 εκατομμύρια ευρώ.Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της ΔΑΑ ΑΕ, «εκκρεμεί νομική διαφορά που αφορά σε καταλογισθέν ποσό ΦΠΑ ύψους 44 εκ. ευρώ για την περίοδο 1998-2009, το οποίο λόγω των προσαυξήσεων, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 163 εκ. ευρώ».

Η εταιρία του αεροδρομίου διευκρινίζει ότι τα 37 εκ ευρώ, δηλ. το 84%, του ποσού αυτού αφορούν σε ποσά ΦΠΑ επί του κόστους κατασκευής του αεροδρομίου της περιόδου 1996 - 2001, ενώ οι σχετικοί καταλογισμοί ολοκληρώθηκαν το 2010 με συνέπεια την επιβολή υψηλού ποσού προσαυξήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε., του οποίου μέτοχος είναι το Ελληνικό Δημόσιο κατά 55%, δεν έχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Ελληνικό Δημόσιο ούτε από ΦΠΑ, ούτε από άλλους άμεσους ή έμμεσους φόρους, ούτε από ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, διευκρινίζει επίσης ότι αφού κατέβαλε εμπρόθεσμα όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο προκαταβολές ύψους 44 εκ. ευρώ, προσέφυγε σχετικά με τον καταλογισμό αυτόν στα αρμόδια δικαστήρια στη βάση των σχετικών διατάξεων του νόμου 2338/1995 που κύρωσε τη Σύμβαση Ανάπτυξης Αεροδρομίου, και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έγκριση του έργου κατασκευής και λειτουργίας του αεροδρομίου. Αναφέρει τέλος, ότι η εκδίκαση των υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

spirospero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .