Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ!





Tην παραπομπή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου για την πλημμεληματική κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες", εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Γαληνός Μπρης.

Η εισαγγελική πρόταση αφορά το "πόθεν έσχες" του 2010 (για χρήση το οικονομικό έτος 2009), με τον εισαγγελέα να ζητά να πάψει οριστικά η ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού σε ό,τι αφορά τα έτη 1998 έως 2005.

Πάντως, ο εισαγγελέας στην πρότασή του, ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο και αφορούν στην χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ, στην απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και δέσμευση του νεοκλασικού στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Η δικογραφία σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου σχηματίστηκε έπειτα από διαβίβαση από τη Βουλή των αποτελεσμάτων επανελέγχου που διενεργήθηκε με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου, από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής.
Σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, που εστάλη στο Εφετείο, στο "πόθεν έσχες" δεν έχει δηλωθεί το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ την ίδια στιγμή παλαιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν φαίνεται να δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός, που απολογήθηκε πριν μέρες ενώπιον του Εφέτη Θεόδωρου Κανελλόπουλου, υποστηρίζει ότι το σπίτι δηλώθηκε το 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010. Υπόστηριξε επίσης ότι έχει στείλει πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψη του, δεν αφήνουν κανένα κενό και δεν δημιουργούν περιθώριο αμφισβήτησης για την οικονομική του κατάσταση. enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .