ΔΕΚΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!



Με κεντρικό σύνθημα «για την Ελλάδα και την Ευρώπη η λύση είναι αριστερά», ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, με διακήρυξή του, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δεσμεύεται για την εφαρμογή δέκα στόχων για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η διακήρυξη υπογραμμίζει την κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τονίζοντας ότι «θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της χώρας» και προσθέτει ότι «αυτή είναι η ώρα για να βρουν δικαίωση οι αγώνες του λαού μας, να τιμωρηθεί και να ηττηθεί ο δικομματισμός, να καταδικαστούν τα μνημόνια και η τρόικα και να δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία με πυρήνα την ριζοσπαστική Αριστερά» .
Σε αυτές τις εκλογές, σημειώνει η διακήρυξη, «μπορεί και πρέπει με την ψήφο του ο λαός, να κλείσει μια θλιβερή παρένθεση, να δώσει τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της τρόικας και να ανοίξει μια νέα σελίδα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον».
Οι δέκα στόχοι «διεκδίκησης και δέσμευσης» του ΣΥΡΙΖΑ-EKM είναι:.....

1. Ασπίδα προστασίας για να βγεί η κοινωνία όρθια από την κρίση, να μην υπάρχει πολίτης χωρίς ελάχιστο εισόδημα ή επίδομα ανεργίας, περίθαλψη, κοινωνική προστασία, στέγη, πρόσβαση σε υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Προστασία και μέτρα ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Έλεγχο και μείωση των τιμών, μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και κατάργησή του στα είδη βασικής ανάγκης.
2. Να απαλλαγούμε από τον βραχνά του χρέους. Το χρέος είναι ταξικό και απάνθρωπο. Είναι οι φόροι που δεν πλήρωσαν οι πλούσιοι, η λεηλασία των δημόσιων ταμείων, οι υπέρογκοι εξοπλισμοί. Εκφράζει τις ανισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
3. Αναδιανομή, φορολογία του πλούτου, κατάργηση περιττών δαπανών.
4. Παραγωγική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση.
5. Σταθερή εργασία και αξιοπρεπή μισθό και ασφάλεια.
6. Δημοκρατία παντού. Δημοκρατικά πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους τους τομείς.
7. Ισχυρό κοινωνικό κράτος
8. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα όλων.
9. Προστασία της παιδείας, της έρευνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού από την πολιτική των μνημονίων.
10. Ανεξάρτητη και φιλειρηνική εξωτερική πολιτική
www.apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .