ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΚΗ... 117 βουλευτές ζητούν 240.000 ευρώ έκαστος εν μέσω κρίσης!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!!!  

Τα ονόματα των 117 (πρώην αλλά και μερικών εν ενεργεία) βουλευτών που εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης διεκδικούν αναδρομικά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δημιουργώντας αναταραχή στις ηγεσίες των κομμάτων και σάλο στην κοινή γνώμη, καθώς προκαλείται από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, για άλλη μια φορά, το λαϊκό αίσθημα.

Ενώ οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών «χάνουν» διαρκώς από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εφάπαξ και κάθε είδους εισόδημά τους, οι πολιτικοί αυτοί -και παρά την περί του αντιθέτου απόφαση της Βουλής για όσους είναι σήμερα βουλευτές- συνεχίζουν τις δικαστικές διεκδικήσεις για να ενθυλακώσουν έως και 240.0000 ευρώ έκαστος, επιβεβαιώνοντας έτσι την απόσταση που τους χωρίζει από την κοινωνική πραγματικότητα.


Οπως προκύπτει μάλιστα, προέρχονται από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) οι 114 στο σύνολο των 117 που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν από το Δημόσιο τα αναδρομικά (συν τους τόκους) από διαφορές των αποδοχών τους αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Οι συγκεκριμένες αγωγές αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Υστερα από την εξέλιξη αυτή, τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. «τρέχουν» για να αποκηρύξουν -ανεπίσημα μέχρι στιγμής- την πρακτική των πρώην βουλευτών τους που απειλεί να βυθίσει ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία το πολιτικό σύστημα.

Ουσιαστικά, οι 52 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι 62 της Ν.Δ. ζητούν να εξισωθούν με τους δικαστές, καθώς απαιτούν τα αναδρομικά και την αποζημίωση, επικαλούμενοι απόφαση του 2006 του Μισθοδικείου που είχε δώσει αυξήσεις στους δικαστές αλλά και αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005. Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα πρώην υπουργών και πρόσωπα που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή του τόπου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τα πρώτα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα μάλιστα ξεχωρίζουν του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη, αλλά και στενών φίλων της οικογένειας Παπανδρέου, όπως του Γιώργου Ανωμερίτη (που σήμερα είναι πρόεδρος στον ΟΛΠ) και της Μαρίας Αρσένη (μητέρας του ευρωβουλευτή Κρίτωνος Αρσένη).

Σημειώνεται ότι από τις αγωγές τους παραιτήθηκαν ο Μιχάλης Λιάπης και ο Λεωνίδας Τζανής, αλλά και η Ιουλία Κοσιώνη, χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (1989-1993) και του ΚΚΕ (1993-2004), ενώ ο πρώην βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι έχει παραιτηθεί της αγωγής από τον Μάρτιο του 2010.Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με δύο αγωγές που αφορούν διαφορετικές βουλευτικές περιόδους (Ι. Βαϊνάς, Μ. Ζορμπά, Ε. Λουκάκης και Σ. Στολίδης). Ο Π. Μελάς, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ισχυρίστηκε ότι, αν πάρει τα χρήματα, θα τα δωρίσει στους φτωχούς ή θα τα επιστρέψει, ενώ ο τομεάρχης ναυτιλίας της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι δεν θα επιμείνει στη διεκδίκηση των χρημάτων.

Στο μεταξύ, μπορεί το ακριβές ποσό που συνολικά ζητούν οι πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές να είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, αφού καθορίζεται από τη διάρκεια θητείας του καθενός, ωστόσο είναι ενδεικτικό το παράδειγμα: Κάποιος που διετέλεσε βουλευτής επί μία τριετία διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύψους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, ενώ η αποζημίωση για ηθική βλάβη από τη μη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους κυμαίνεται περίπου στα 10.000 ευρώ έκαστος. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου, δηλαδή και για το διάστημα πριν από την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου το 2006, προεδρεύοντος του Ρωμύλου Κεδίκογλου.





Ολα τα ονόματα

Ο Ακής και οι άνθρωποι της οικογένειας Παπανδρέου πρώτοι και καλύτεροι


Από το ΠΑΣΟΚ
Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαΐνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά (ευρωβουλευτής), Χρήστος Θεοδώρου, Ιωάν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα-Νόρα Κατσέλη - Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 Ν.Δ. και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλέξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής (παραιτήθηκε από την αγωγή), Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης.

Από τη Ν.Δ.
Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεόδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωάν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταύρ. Δαϊλάκης, Γεώργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταύρ. Κελέτσης, Εμμ. Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης (παραιτήθηκε από την αγωγή), Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντών. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Απόστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης.

Ακόμη, αγωγή κατέθεσαν: Ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ανήκει. Ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Εμμ. Μπακόπουλος. Η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (αρχικά) και έπειτα του ΚΚΕ, Ιουλία Κοσιώνη, που όμως παραιτήθηκε τελικά από την αγωγή.

πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .