Δεν κουνιέται φύλλο στην χώρα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
  
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα υποσχεθήκαμε να παρουσιάσουμε αναλυτικά τις επιπτώσεις της φιλομνημονιακής επιλογής στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα. Επιπτώσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την συρρίκνωση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος και κατόπιν τον αφελληνισμό του. Στην σειρά αυτών των άρθρων θα παρουσιάσουμε και τις τότε δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος με τις οποίες επικροτούσαν και εκθείαζαν την φίλο-μνημονιακή επιλογή. Θεωρούσαν τότε οι άφρονες ότι δεν θα πλήττονταν από το μνημόνιο και στήριζαν άκριτα αυτήν την επιλογή. Αυτή η σειρά των άρθρων θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.
Σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να...
σχολιάσουμε όσα έγιναν εχθές στον χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Όταν λέμε χώρο Ελληνικού Κοινοβουλίου εννοούμε το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Είναι ο μόνος χώρος στον οποίο Υπουργοί και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορούν ακόμα και κινούνται ελεύθερα. Τι σημαίνει αυτό; Αρκετοί Υπουργοί της κυβέρνησης (Χρυσοχοϊδης, Κουτρουμάνης κλπ) έχουν μεταφέρει τα γραφεία τους στον κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ήτοι δεν μπορούν να πάνε ούτε στα γραφεία τους. Για δε τους συνένοχους στην Εθνική Καταστροφή Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων είναι η όαση ασφάλειας και ηρεμίας. Εκεί μέσα δεν φοβούνται μην τους αποδοκιμάσουν, λοιδορήσουν και προπηλακίσουν. Σε λίγο καιρό προβλέπουμε, εκεί προς το Ζάππειο, να οργανωθεί πρόχειρος προκατασκευασμένος οικισμός στον οποίο θα κατοικούν καλά φρουρούμενοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Εμείς τα είχαμε πει πρώτοι και τότε θεωρηθήκαμε ακραίοι. Όλο το σκηνικό του μνημονίου είναι μία προσπάθεια ψυχολογικής υποταγής και υποδούλωσης ενός λαού μέσα από τον οικονομικό εκβιασμό την πίεση και την εξαθλίωση. Προχθές το είπε για πρώτη φορά με λίγο διαφορετικά λόγια δημόσια σε Μαζικό Μέσο Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας και ο έγκριτος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Βαρουφάκης «Θα μας εξαθλιώσουν επίτηδες για παραδειγματισμό». Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησαν εχθές τον Γιώργο Παπανδρέου όταν παρουσίασε σαν σωτηρία της χώρας την επιβολή του μνημονίου. Επιβολή που επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά έγινε χωρίς κανένα πραγματικό λόγο και αιτία.
Εμείς τα είχαμε πει πρώτοι και τότε θεωρηθήκαμε ακραίοι. Όλη η φασαρία με το μνημόνιο είχε και ένα «αφανές» οικονομικό σκέλος. Να μειωθούν όλες οι αξίες στην χώρα μέχρι να φτάσουν στο 1 ευρώ για να πουληθούν τσάμπα σε ξένους. Θέλετε ένα παράδειγμα; Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υπό την φωτισμένη ηγεσία των Παπανδρέου-Ταμβακάκη καταρρέει. Η συνολική αξία της Εθνικής κυμαίνεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) περίπου στο 1,5 δις ευρώ. Δηλαδή όποιος προχωρήσει σε επιθετική εξαγορά της Εθνικής μέσα από το ΧΑΑ, αποκτά με 1,5 δις ευρώ και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης (πρακτικά ανεκτίμητης αξίας) και την Τουρκική Finans Bank. Φυσικά επιθετική εξαγορά στην Εθνική Τράπεζα δεν πρόκειται να γίνει διότι είναι ακόμα ακριβή. Ας περιμένουμε να πέσει η τιμή της μετοχής κάτω από το 1 ευρώ (κλείσιμο 18 Οκτωβρίου 2011 1,610 ευρώ) και μετά θα μάθουμε ποιος θα την αγοράσει σχεδόν δωρεάν και με ποια διαδικασία. Όμως οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησαν εχθές τον Γιώργο Παπανδρέου που χαρακτήρισε σωτηρία της χώρας το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.
Ευτυχώς εχθές στο κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου συνέβη και ένα παρήγορο γεγονός. Η στήλη έχει χαρακτηρίσει πάρα πολλές φορές τον Αντώνη Σαμαρά ως πατριώτη και ανιδιοτελή πολιτικό. Και εχθές ο Αντώνης Σαμαράς για μία ακόμα φορά το απέδειξε. Παρά την πίεση από τους νεοφιλελεύθερους θύλακες που ακόμα υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, στάθηκε όρθιος και δεν λύγισε στην πίεση του Γιώργου Παπανδρέου και της φιλομνημονιακής συμμαχίας, που απαιτούν συν-ευθύνη στο έγκλημα.
Μπράβο Αντώνη, τώρα αν ξεχνούσες την αστική σου καταγωγή και ευγένεια και απαντούσες και λίγο μάγκικα (είσαι και Ολυμπιακός) στον Γιώργο Παπανδρέου, θα εξέφραζες και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δεν πειράζει είμαι σίγουρος ότι την επόμενη φορά θα πράξεις τα δέοντα.
Όμως αυτά που δεν κατάλαβαν οι παλαμοκρούστες Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μελλοντικοί κάτοικοι Ζαππείου, το έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες. Σήμερα ξεκίνησε η 48ωρη Πανελλαδική Απεργία κι από το πρωί τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι δεν κουνιέται φύλλο στην χώρα. Απήργησαν οι πάντες. Σήμερα Απήργησαν ακόμα και οι πουτάνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .