Προσκαλούν μεσίτες για πούλημα 12 λιμανιών

Το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών κάνει το υπουργείο Οικονομικών καθώς χθες δημοσίευσε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τεχνικούς και νομικούς συμβούλους, με στόχο την άμεση προώθηση του προγράμματος για τις αποκρατικοποιήσεις που, όπως έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση στην τρόικα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο αναζητεί τεχνικό σύμβουλο, διεθνή νομικό σύμβουλο και Ελληνα νομικό σύμβουλο για 12 λιμένες, όπως λέει χαρακτηριστικά, οι οποίοι θα αναλάβουν να προετοιμάσουν το έδαφος παραχώρησης λιμενικών υπηρεσιών σε ιδιώτες αγοραστές.

Να σημειωθεί πως στις αποκρατικοποιήσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνεται και η παραχώρηση του 23,1% του ΟΛΠ και του 23,3% του ΟΛΘ, ενώ τα υπόλοιπα δέκα λιμάνια που η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει τμήματά τους σε ιδιώτες επενδυτές είναι Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Βόλος, Ηράκλειο.
Στο σχέδιο αυτό αντιδρούν έντονα οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν δηλώσει ότι το 51% των μετοχών των Οργανισμών Λιμένων πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στο Δημόσιο και έχουν ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Οπως λένε, θα δώσουν τη μάχη για την ανατροπή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, την υπεράσπιση των λιμανιών και των εργαζομένων σε αυτά, ενώ έχουν στείλει το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «τα λιμάνια δεν πουλιούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .