Φάγανε και τα λεφτά του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

http://downloads.naftemporiki.gr.edgesuite.net/static/11/09/26/saxinidis.jpgΟπως αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, «το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στις 19.7.2011 διέθεσε στο ελληνικό Δημόσιο μέρος των αποθεματικών του κεφαλαίων ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, σε εκτέλεση απόφασης του υπουργού Οικονομικών».

Όσο για τις επιπτώσεις της διάθεσης των αποθεματικών, ο κ. Σαχινίδης σημειώνει πως σε κάθε περίπτωση «η διατήρηση της κανονικής δυναμικότητας του στις δραστηριότητες που διεξάγει, ενόψει του επικείμενου λειτουργικού διαχωρισμού τους σύμφωνα με το Ν. 3965/2011 (σ.σ. για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων), αποτελεί καθημερινό μέλημα της Διοίκησής του, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προσαρμόζει αναλόγως στην κατεύθυνση αυτή -μέχρι σήμερα επιτυχώς- τις πολιτικές της».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος είχε καλέσει την κυβέρνηση να ενημερώσει αν η διάθεση στον κρατικό προϋπολογισμό χρημάτων από το αποθεματικό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, βάζει σε κίνδυνο το έργο της αναπτυξιακής και κοινωνικής του προσφοράς. Ο κ. Βελόπουλος έχει επισημάνει ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λειτουργεί εδώ και 100 χρόνια ως αυτόνομος και αυτοχρηματοδοτούμενος οργανισμός, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, αλλά και τη χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε δημοσίους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα όμως έχει εκφράσει και την ανησυχία του μήπως «μία αποδυνάμωση με τη διάθεση κεφαλαίων του θέτει θέμα βιωσιμότητας, εξυπηρετώντας όσους θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν με χαμηλό αντίτιμο ένα ακόμη κερδοφόρο κομμάτι της κρατικής περιουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .