Σμιτ : "H γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε την εντύπωση ότι της είναι αδιάφορο εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα."



Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο εκείνων που επικρίνουν την Άγκελα Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης

Ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ στηρίζει την κριτική του διαδόχου του Χέλμουτ Κολ όσον αφορά τη γερμανική εξωτερική πολιτική. «Πρέπει να μπορεί κανείς να στηρίζεται στους Γερμανούς, έχει απόλυτο δίκιο επ΄ αυτού ο Χέλμουτ Κολ», δήλωσε την Πέμπτη ο Σμιτ σε εκδήλωση της εφημερίδας Die Zeit στη Φρανκφούρτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κολ σε συνέντευξή του επέκρινε σφοδρά την πολιτική των διαδόχων του στην καγκελαρία. «Η Γερμανία εδώ και μερικά χρόνια δεν αποτελεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη – ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό», είχε δηλώσει ο πρώην καγκελάριος προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.


Ο Σμιτ επέκρινε έντονα και τους χειρισμούς του νυν κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο όσον αφορά την ελληνική κρίση. «Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2010 η γερμανική κυβέρνηση δημιούργησε την εντύπωση ότι της είναι αδιάφορο εάν χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Η Γερμανία δημιούργησε την εντύπωση ότι ουσιαστικά δεν θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες. Αυτό δεν ήταν ούτε χριστιανικό ούτε ευρωπαϊκό», φέρεται να δήλωσε ο πρώην καγκελάριος.

Deutsche Welle

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .