ΓΙΑΤΡΟΙ Η ΜΑΦΙΟΖΟΙ;;;ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ;;;




 ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΔΟΝ ΖΟΥΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ,ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ,ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΡΝΙΖΕΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ,ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΠΙΟ ΠΑΡΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ....
ΖΗΤΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝΕ....

Είκοσι μόλις γιατροί του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών συνταγογραφούσαν το 6% των συνταγών που αφορούν στον Οργανισμό, όπως αποκάλυψε ο διοικητής του ΟΑΕΕ και πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεράσιμος Βουδούρης αναφερόμενος στα αποτελέσματα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Όπως σημείωσε ο κ. Βουδούρης από τον έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν ακόμα ασφαλισμένοι με περισσότερες από δέκα συνταγές το μήνα.
*******************************************************************

Μικροβιολόγος χρέωνε το Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων συνταγογραφώντας με σφραγίδες επτά γιατρών που είχαν πεθάνει προ πολλού και άλλα θαυμαστά..!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους μικροβιολόγος της Αττικής χρησιμοποιούσε τις σφραγίδες και πλαστογραφούσε τις υπογραφές επτά γιατρών που είχαν αποβιώσει προ πολλού, για να κατακλέβει το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά τους ελέγχους της Υπηρεσίας Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Στον έλεγχο που έχει μπει και το ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε επίσης ότι εκτός από πεθαμένους γιατρούς, στην υπόθεση εμπλέκονται και ασθενείς – φαντάσματα. Κάλεσαν δειγματοληπτικά 58 ασφαλισμένους για τους οποίους είχαν εκδοθεί συνταγές και διαπιστώθηκε ότι οι 4 είχαν εξεταστεί, ενώ οι 54 εκείνη την περίοδο ούτε είχαν εξεταστεί, ούτε είχαν καν αρρωστήσει..

Ο μικροβιολόγος που ανάσταινε νεκρούς, δεν ήταν ο μόνος. Άλλοι δώδεκα συνάδελφοί του που είχαν σύμβαση με το Ταμείο και παράλληλες συμβάσεις με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, βρέθηκαν αναμεμειγμένοι σε περιπτώσεις ατασθαλιών. Σε πολλές περιπτώσεις φυσιοθεραπευτές απαιτούσαν αμοιβή από τους ασφαλισμένους, χωρίς να εκδίδουν απόδειξη και πληρώνονταν και από τα ταμεία των ασφαλισμένων. Από ελέγχους του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας προκύπτει ότι μερικές μόνο εντολες γιατρών που συνεργάζονταν με το Ταμείο, δημιούργησαν μαύρη τρύπα 12,5 εκ. ευρώ.

Χρυσή χρονιά φέρεται να ήταν το 2004, όταν μικροβιολόγος πήρε ετήσια αμοιβή από το Ταμείο 253.000 ευρώ, ακτινολόγος 256.000 ευρώ, άλλος ακτινολόγος 252.000 ευρώ, τρίτος ακτινολόγος 251.000 ευρώ, δεύτερος μικροβιολόγος 211.000 ευρώ κ.ο.κ.

Από ελέγχους που διενεργεί το υπουργείο Εργασίας σε γιατρούς και φαρμακοποιούς αποκαλύπτονται πολλά. Ο ένας στους πέντε γιατρούς που έχουν ελεγχθεί δεν.. περνά τις εξετάσεις. Από 1000 γιατρούς που ελέγχθηκαν οι 200 έχουν πρόβλημα, κυρίως καθώς φαίνεται να προτιμούν φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών τα οποία είναι και τα πιο ακριβά. Σημειώνεται ότι από τους ελέγχους στα Ταμεία για το 2010 διαπιστώθηκε ότι 20 γιατροί του ΙΚΑ μόνο είχαν συνταγογραφήσει κατά μέσο όρο φάρμακα αξίας 170.000 ευρώ ο καθένας.

Από πρόσφατους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι 30 φαρμακεία διπλοπουλάνε φάρμακα. Όπως προκύπτει βγάζουν την ταινία γνησιότητας από τα φάρμακα, τις δίνουν στα Ταμεία για να πληρωθούν και μετά... ξαναπουλάνε τα φάρμακα σε ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι ή δεν έχουν χαρτί από γιατρό. Πριν από λίγους μήνες βρέθηκε φαρμακείο στην Πελοπόννησο με 3.000 κουτιά φαρμάκων χωρίς τις ταινίες.

Έλεγχοι φέρνουν στο φως επίσης πριπτώσεις γιατρών που γράφουν φάρμακα σε ανύπαρκτους ασθενείς. Γιατρός του δημοσίου έγραψε μέσα σε έναν μήνα 180 συνταγές. Από αυτές οι μισές ήταν για ασθενείς που δεν υπήρχαν.

Στον εισαγγελέα επίσης βρίσκεται περίεργη περίπτωση που ανακαλύφθηκε τυχαία. Ταμίας είχε “ξεχάσει” ότι εισέπραξε σε μία τουλάχιστον περίπτωση ποσό 6.000 ευρώ. Όταν εντοπίστηκε το έλλειμμα, εξαφανίστηκαν τα παραστατικά είσπραξης, ενώ ο ταμίας δήλωσε κλοπή από το γραφέιο του κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης απουσίας από το γραφείο του, ποσού... 6.000 ευρώ.

Τα ίδια μηχανήματα ξανά και ξανά

Ακόμη εντοπίστηκαν δεκάδες ασφαλισμένοι του δήμου Αθηναίων, που από παραστατικά προκυπτει πως τους χορηγήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από συγκεκριμένους γιατρούς 3 και 4 φορές μέσα σε μερικά χρόνια, το ίδιο μηχάνημα αξίας 5.000 ευρώ..!

Σε μία περίπτωση ασθενής είχε δηλώσει ότι παίρνει για πρώτη φορά αναπνευστική συσκευή. Όταν έξαψαν το βιβλιάριό του εκκαθαριστές της υγειονομικής υπηρεσίας του Ταμείου ανακάλυψαν σχισμένες σελίδες, βρήκαν ότι δήλωνε απώλεια και είχε αντικαταστήσει το βιβλιάριό του τέσσερις φορές και τελικά μέσα στα προηγούμενα τρία χρόνια είχε πάρει άλλες 5 ίδιες συσκευές..

Όλα τα παιδια για λογοθεραπεία

Ακόμη, εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις αναπήρων ασφαλισμένων του ΤΥΔΚΥ που έπαιρναν 3 καροτσάκια τη διετία! Ασθενείς που λόγω πάθησης χρειάζονταν ειδική διατροφή γλουτένης έπαιρνά για κάθε μήνα ποσότητα που αντιστοιχούσε σε 150 ημέρες. Επίσης βρέθηκαν περίπου 650 οικογένειες στην Αττική όπου παραπέμπονταν για λογοθεραπεία όχι μόνο το ένα παιδί, αλλά όλα τα παιδιά της οικογένειας. Μάλιστα οι γιατροί συνταγογραφούσαν για ένα μήνα... 76 συνεδρίες.

Βρέθηκε ακόμη να γράφονται θεραπείες με λουτροθεραπεία με το ποσό των 1.600 ευρώ για... σαραντάρηδες, ενώ για διαβητικούς να συνταγογραφούνται κατ' άτομο 700 ταινίες ζαχάρου. Σύμφωνα με το Έθνος για την υπογραφή των παραστατικών ασκήθηκαν πολλές φορές φορτικότατες πιέσεις σε δημοτικούς υπαλλήλους. Υπάρχει περίπτωση που ασφαλισμένος με μαχαίρι απειλούσε υπάλληλο του Ταμείου για να του υπογράψει. 
*************************************************************************
Γιατροί έγραφαν σε έναν μήνα συνταγές άνω των 250.000 ευρώ

Φάρμακα σε υγιείς, συντάξεις σε νεκρούς, επίδομα σε εύπορους συνταξιούχους, είναι μερικές από τις χιλιάδες περιπτώσεις που αποκάλυψαν οι πρόσφατοι έλεγχοι 

Κυκλώματα επιτηδείων στα οποία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά και ασφαλισμένοι λυμαίνονται τα Ταμεία και κοστίζουν στο σύστημα πάνω από 1,3 δισεκ. ευρώ τον χρόνο.
Η χορήγηση φαρμάκων σε υγιείς αλλά ακόμη και σε «φανταστικούς» ασφαλισμένους, η εκτέλεση συνταγών από συγκεκριμένα φαρμακεία, η καταβολή συντάξεων σε νεκρούς και η χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε εύπορους συνταξιούχους είναι μερικές από τις περιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν από τους πρόσφατους ελέγχους.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας (Λούκα Κατσέλη και Γιώργος Κουτρουμάνης) έχει δώσει σαφή εντολή να περάσουν από «κόσκινο» όλες οι ύποπτες περιπτώσεις για να μπει τέλος στη λεηλασία των Ταμείων.
Το «ξεκαθάρισμα» θα επιτευχθεί με δύο μέτρα:
1 Την εφαρμογήτης ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στον ΟΑΕΕ, θα επεκταθεί στο ΙΚΑ μέσα στον Δεκέμβριο και το πρώτο δίμηνο του 2011 θα πάρει σειρά ο ΟΓΑ.
Ουσιαστικά, με τη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για τις συνταγές που εκτελεί ο κάθε γιατρός. Υπολογίζεται πως το όφελος για το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι περίπου 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.
2 Τη δημιουργίαενιαίου κέντρου για τις συντάξεις. Στόχος είναι να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις καταβάλλονται συντάξεις σε νεκρούς, αν υπάρχουν διπλοσυνταξιούχοι που ξεπερνούν το πλαφόν, αλλά και το κατά πόσο συνταξιούχοι με υψηλά εισοδήματα εισπράττουν παράνομα το ΕΚΑΣ.
Οι έλεγχοι σε αυτήν τη φάση αφορούν τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με τα τελικά αποτελέσματα να ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια θα περάσουν από «κόσκινο» όλες οι περιπτώσεις των διπλοσυνταξιούχων, με τον έλεγχο να ολοκληρώνεται στα τέλη Νοεμβρίου.
Συνολικά, τα οφέλη του ασφαλιστικού συστήματος από τον έλεγχο όλων των συντάξεων θα είναι περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Απίστευτες ιστορίες
Το «Εθνος της Κυριακής» παρουσιάζει σήμερα? ιστορίες καθημερινής τρέλας, που καταγράφονται στα ασφαλιστικά ταμεία. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:
Γιατρός του Δημοσίου έγραφε φάρμακα για καρκινοπαθείς σε ασφαλισμένους που ήταν υγιέστατοι.
Γιατρός του ΙΚΑ συνταγογραφούσε φάρμακα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Μάλιστα 20 γιατροί του Ταμείου, έχουν καταφέρει να συνταγογραφούν κατά μέσο όρο φάρμακα αξίας 170.000 ευρώ τον μήνα ο καθένας.
Για 22 ολόκληρα χρόνια -και συγκεκριμένα από το 1978 έως και το 2000- μια γυναίκα είχε? παραλείψει να δηλώσει τον θάνατο του συζύγου της και εισέπραττε στη θέση του τη σύνταξη. Το 2000 βγήκε και η ίδια στη σύνταξη, οπότε και δήλωσε τον θάνατο του συζύγου της για να πάρει και σύνταξη χηρείας. Η συγκεκριμένη ασφαλισμένη απεβίωσε στις αρχές του 2010.
Μέχρι τώρα έχουν αποκαλυφθεί 400 περιπτώσεις καταβολής σύνταξης σε νεκρούς. Οι έλεγχοι συνεχίζονται στους 9.000 συνταξιούχους, που εμφανίζονται να έχουν υπερβεί το 100ό έτος της ηλικίας τους.
Υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ακόμη και στα έσοδα των φαρμακείων, που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο. Για παράδειγμα, υπάρχουν φαρμακεία που βρίσκονται δίπλα, ωστόσο το ένα κάνει ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ και το άλλο 1,5 εκατομμύριο. Μάλιστα στο θέμα έχει αναφερθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος έχει τονίσει πως «εντύπωση προκαλεί η μεγάλη απόκλιση που υπάρχει στον τζίρο».
Πάνω από 600 άτομα παίρνουν το ΕΚΑΣ παρά το ότι έχουν εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί πως υπήρξε περίπτωση συνταξιούχου που έπαιρνε το επίδομα παρά το ότι τα εισοδήματά του προσέγγιζαν το μισό εκατομμύριο!
Η δαπάνη
Ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια το πρόβλημα είναι πως το 2004 η δαπάνη για φάρμακα ήταν 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά το 2009 άγγιξε τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πως η φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων πέρσι έφτανε το 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς αυτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα εκτελούνται περίπου 100 εκατομμύρια συνταγές τον χρόνο, ενώ αντίστοιχα στη Δανία -που έχει το μισό περίπου του πληθυσμού της χώρας μας- είναι 15 εκατομμύρια.
Μάλιστα η αξία της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα είναι περίπου ίδια με αυτήν της Ισπανίας που έχει πενταπλάσιο αριθμό κατοίκων.
ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Συνταγές σε 75 ασθενείς - φαντάσματα και ο... τυχερός φαρμακοποιός
Στη... χορήγηση φαρμάκων σε ασθενείς - «φαντάσματα» είχε προχωρήσει γιατρός του Δημοσίου. Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο συγκεκριμένος γιατρός έγραψε μέσα σε έναν μήνα 180 συνταγές, ωστόσο υπήρχε ένα... μικρό πρόβλημα. Οπως προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου), οι 75 συνταγές αφορούσαν ανύπαρκτους ασφαλισμένους.
«Πρωταθλητές» στην εκτέλεση συνταγών από τα ασφαλιστικά ταμεία αναδεικνύονται συγκεκριμένοι φαρμακοποιοί. Στην υπόθεση εμπλέκονται και γιατροί των Ταμείων, οι οποίοι, όπως φαίνεται, έχουν αναπτύξει... στενή σχέση με τους φαρμακοποιούς. Είναι χαρακτηριστικό πως από τους ελέγχους προέκυψε πως γιατρός του ΙΚΑ έγραφε συνταγές, οι οποίες... συμπτωματικά εκτελούνταν κατά 85% από συγκεκριμένο φαρμακείο.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ   
****************************************************************
Στο δόκανο 200 γιατροί «βιοµήχανοι» συνταγών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Γεωργάκης

ΕΤΗΣΙΑ ΟΦΕΛΗ 2 δισ. ευρώ από την εφαρµογή των δροµολογηµένων αλλαγών στον χώρο του φαρµάκου µε την καθιέρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλα τα ασφαλιστικά ταµεία εκτιµά ότι θα αποκοµίσει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο έχει στην κατοχή του κατάλογο µε 200 γιατρούς του ΙΚΑ που έγραφαν συνταγές φαρµάκων αξίας έως 200.000 ευρώ τον µήνα!

Η υπέρµετρη και κατευθυνόµενη συνταγογράφηση που εντοπίζεται είναι πρωτοφανής. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ηλεκτρονική σάρωση συνταγών της Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εντοπίστηκαν στο ΙΚΑ γιατροί να γράφουν φάρµακα από 60.000 έως 200.00 ευρώ τον µήνα! Οι γιατροί που εµφανίζονται πρώτοι στη λίστα είναι γυναικολόγοι, παθολόγοι, ψυχίατροι και νευρολόγοι και οι µεγαλύτερες παραβάσεις έχουν εντοπιστεί σε Εδεσσα, Λευκάδα, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαµάτα και φυσικά στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκε παθολόγος να γράφει φάρµακα αξίας 200.000 ευρώ µηνιαίως. Η σάρωση των συνταγών του ΙΚΑ έδειξε επίσης ότι 892 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, πάλι παθολόγοι - διαβητολόγοι και ψυχίατροι, αλλά και ανειδίκευτοι γιατροί των κέντρων ΕΣΥ που υπερσυνταγογραφούσαν, είχαν ο καθένας τον αποκλειστικό φαρµακοποιό του που εκτελούσε τις συνταγές κατά 100% µε την ανοχή ή τη συνέργεια και του ασφαλισµένου. Ενδεικτικά, γιατρός παθολόγος µέσα σε ένα µήνα έγραψε 7.500 συνταγές (!) για φάρµακα αξίας 174.000 ευρώ. Το ίδιο διάστηµα, άλλος γιατρός έγραψε. 8.472 συνταγές συνολικής αξίας 166.874 ευρώ! Για την υπόθεση αυτή θα συσταθεί ειδική επιτροπή στο ΙΚΑ, η οποία θα καλέσει τους παραβάτες γιατρούς για εξηγήσεις εξετάζοντας τη διακοπή της σύµβασής τους µε το Ιδρυµα και την παραποµπή τους στη Δικαιοσύνη.
**********************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .