"ΨΥΧΡΟΙ" ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ > Και νέα φορολογικά μέτρα το Σεπτέμβριο!

Νέα φορολογικά μέτρα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τον …Σεπτέμβριο. Μπορεί να ακούγεται σχεδόν εξωπραγματικό, μετά τον ορυμαγδό των ανακοινώσεων των αρχών καλοκαιριού, όμως, ούτε δύο μήνες μετά, στο υπουργείο Οικονομικών αντιλαμβάνονται ότι αν δεν προβούν σε αυτή την περίπου απενενοημένη κίνηση προσεχώς, τότε κανείς από τους αναθεωρημένους στόχους που έχουν θέσει δεν πρόκειται να επιτευχθεί.


Αρχής γενομένης από αυτόν του ελλείμματος, ο οποίος φαίνεται να έχει βγει νοκ άουτ ήδη. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Β.Βενιζέλος περιέγραψε την κατάσταση στη χθεσινή συνεδρίαση της άτυπης κυβερνητικής επιτροπής κι έφερε τους συμμετέχοντες προ του διλήμματος: ‘Η θα πρέπει να πείσουμε την Κομισιόν ότι θα πρέπει να μας αλλάξει για μια ακόμα φορά τους στόχους ή θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα για να πετύχουμε τους υφιστάμενους. Υπό τις παρούσες συνθήκες, πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρουμε.
Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός προκάλεσε έντονο σκεπτικισμό στους παριστάμενους, οι οποίοι δεν ήθελαν ούτε να σκέφτονται το ενδεχόμενο ότι σε λιγότερο από έναν μήνα από τώρα θα πρέπει να ζητήσουν από τους φορολογούμενους να υποστούν νέες θυσίες για κάτι το οποίο εθεωρείτο πλέον «τελειωμένο».
Γιατί κοινή ήταν η εκτίμηση ότι από πλευράς λήψης νέων μέτρων, είχαμε τελειώσει, τουλάχιστον για φέτος. Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.
Και το ερώτημα, που εύλογα τίθεται, είναι: τι απομένει πλέον για να φορολογηθεί; Κι από πού θα βρεθούν τα περίπου 4 δις ευρώ, που υπολογίζεται ότι λείπουν αυτή τη στιγμή; Απαντήσεις δεν είναι σε θέση να δώσει καλά – καλά ούτε το οικονομικό επιτελείο, το οποίο, ωστόσο, θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση πολύ γρηγορότερα απ ό,τι τελικώς αναμένονταν…

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .