Ζωνιανά… «άβατο» για την αστυνομία!


Ζωνιανά, Νοέμβριος του 2007, ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης έπεφτε σοβαρά τραυματισμένος από τις σφαίρες κακοποιών. Μαζί με τους συναδέλφους του συμμετείχε σε επιχείρηση της αστυνομίας για υπόθεση ναρκωτικών. Η επιχείρηση όμως κατέληξε σε φιάσκο, αφού οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα μιας ομάδας κατοίκων, οι οποίοι τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Από τότε οι εξαγγελίες για πάταξη της παρανομίας και ίδρυση αστυνομικού τμήματος στην περιοχή, έμειναν στα χαρτιά, αφού στα Ζωνιανά τοποθετήθηκε ένας αστυνομικός, κυρίως για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και όχι να επιβάλει την τάξη, σε ένα χωριό που εξακολουθεί να «βασιλεύει» η ανομία.

Απόδειξη, η νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά το περασμένο Σάββατο που και αυτή κατέληξε σε φιάσκο. Και μάλιστα φιάσκο που εκθέτει για ακόμη μία φορά την αστυνομία στην περιοχή. Τα λάθη -όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί- παιδαριώδη, οι παραλείψεις εγκληματικές.

Στη χασισοφυτεία που εντοπίστηκε μέσα στο χωριό την περασμένη Παρασκευή, δεν υπήρξε φύλαξη, έτσι οι έμποροι ναρκωτικών ξερίζωσαν τα χασισόδεντρα κι έβαλαν φωτιά καταστρέφοντας τα πειστήρια.

Κάτοικοι προπηλάκισαν τους αστυνομικούς, ένας εξ αυτών οπλισμένος με καλάσνικοφ έπεσε με το αγροτικό πάνω σε περιπολικό και στη συνέχεια σε δύο ειδικούς φρουρούς, χωρίς μάλιστα να γίνει καμία σύλληψη από τους 50 αστυνομικούς που βρίσκονταν στο χωριό !

Το «κερασάκι» στην τούρτα, ήταν ότι αστυνομικός διευθυντής χαστούκισε υπαστυνόμο, επειδή κατά τις καταγγελίες του σωματείου των ειδικών φρουρών, ήθελε να αποτρέψει την σύλληψη, ενώ κατά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να τον συνετίσει επειδή βρισκόταν λέει σε έξαλλη κατάσταση!
Απίστευτο κι όμως αληθινό

Αξιωματικός να χαστουκίζει αξιωματικό κατά τη διάρκεια επιχείρησης για εμπόριο ναρκωτικών επειδή, όπως λέει, το επίσημο δελτίο τύπου της αστυνομίας, «αδυνατούσε να κατανοήσει και να εκτελέσει τις εντολές του»!

Τέσσερις ημέρες μετά κανείς από τους τρεις που επέβαιναν στο αγροτικό δεν έχει συλληφθεί, ούτε καν ο πρώην κοινοτάρχης ο οποίος έβρισε κι απείλησε τους αστυνομικούς, ενώ το φιάσκο δεν θα είχε αποκαλυφθεί ποτέ, εάν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες των συνδικαλιστών ειδικών φρουρών, οι οποίοι πρώτοι έβγαλαν ανακοίνωση και τουπουργείο Προστασίας του Πολίτη,δελτίο τύπου πέντε ώρες αργότερα !

Όπως όλα δείχνουν πάντως, η ΕΔΕ που διατάχθηκε, αλλά κι η προανάκριση υπό την εποπτεία του εισαγγελέα δεν θα αλλάξουν τίποτα στα Ζωνιανά, που αποτελεί και θα αποτελεί «άβατο» για την αστυνομία, εάν δεν ληφθούν ριζικές αποφάσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Κι αυτό γιατί η παρανομία στην πλειονότητα των κατοίκων του χωριού έχει ριζώσει εδώ και πολλά χρόνια, από τον ηλικιωμένο μέχρι το παιδάκι που όπως έλεγε ένας δάσκαλος πριν από τέσσερα χρόνια, έγραφε σε έκθεση στο δημοτικό σχολείο, ότι πήγε με τον μπαμπά του να ποτίσουν τα «δένδρα» όπως αποκαλούν τα χασισόδεντρα στην περιοχή!
ΛΥΣΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΤΗΠΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ.(FACEBOOK)
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .