ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ... "ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ"

 





Γέροντας Παΐσιος
Σήμερα θα μιλήσουμε για τον  Παϊσιο   και μακάρι να έρθει στον ύπνο μας μήπως και δώσει λύσεις .

Πολύ καλά αποφάσισε να αφήσει τα εγκόσμια και να πάει να μονάσει μαγκιά του και δικαίωμα του αν και δεν πιστεύουμε ότι ο μοναχισμός δεν είναι έργο θεάρεστο αλλά αν υπάρχει ο διάβολος τότε σίγουρα ο μοναχισμός είναι έργο του διαβόλου ειδάλλως γιατί ο θεός θα ήθελε να βασανίσει το δημιούργημα του αντί να το θέλει να το βλέπει να γελάει και να ερωτεύεται εκτός αν το μισούσε και ο θεός δεν μισεί .
Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις και Ο Παϊσιος είναι μια απο αυτές.
Αν κάποιος αγαπάει και θέλει να προσφέρει αγωνίζεται εντός του κόσμου για τον κόσμο  και αυτό είναι το πιο δύσκολο .
Ο διάβολος βάζει ιδέες σε αυτούς που τον αγαπούν και τους πηγαίνει στα απόμερα για να τους ταλαιπωρεί και τους φουσκώνει και τα μυαλά ότι κάνουν και έργο του θεού .
 Θα φέρουμε στο φως και το σκάνδαλο από το μοναστήρι της Καστοριάς στο οποίο οι "άγιοι" από το μοναστήρι πολεμούν τον
Μητροπολίτη,
"πάντα για καλό σκοπό" ξεχνώντας βέβαια τον θεό και τον λόγο του.
Πόσο έργο του θεου μπορεί να είναι ο πόλεμος σε έναν Μητροπολίτη δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό.
Τέλος πάντων αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα για να επιβεβαιώσουμε τα έργα του διαβόλου.
     Σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να έρθουμε σε κόντρα με χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΪΣΙΟΥ αλλά δεν θα τα είχαμε καλά και με τον εαυτό μας αν αφήναμε αυτή τι μουραμάρα να συνεχίζεται εις βάρος της πραγματικότητας εις βάρος της αλήθειας .

Οπού και να πας όπου και να σταματήσεις κάποιος κάτι είχε ακούσεικάποτε ένας φίλος του είχε πάει και του είπε…έγινε το ψωμοτύρι του κάθε αγράμματου που πιστεύει ότι λέει και κάτι σπουδαίο,και όλα αυτά καπελώνουν την όποια αλήθεια.

Σήμερα τυχαία μας έπεσε στα χέρια  ένα άρθρο από αυτά που είπε και  ψάξαμε για μας να δούμε τι τελικά ήταν αυτός ο Παϊσίος .
Για πιο λόγο όλοι τον αναφέρουν και συγκεκριμένα οι περισσότεροι ούτε καταλαβαίνουν τι είπε.
Μήπως τελικά στα λίγα ωραία που είπε ο καθένας αρχίζει και προσθέτει ότι τον βολεύει για δική του εξυπηρέτηση ή τελικά δεν είπε τίποτα και τον κάνουμε άγιο γιατί έτσι βολεύει?
μήπως είπε κάποιες προφητείες αλλά ταυτόχρονα και κάποια λόγια που τα θέλανε να ακούσουν κάποιοι? Ας  δούμε …   


Δημήτριος : Γέροντα , η Ελλάδα θα πάθει κακό ;

Γέροντας :Πολλές μπόρες πέρασε η Ελλάδα , αδικήθηκε πολύ . Αλλά όμως μπόρες θα΄ναι ! Η Ελλάδα δεν θα πάθει τίποτε , γιατί την αγαπάει ο Θεός . Στην Μικρά Ασία έχουμε πολλά άγια λείψανα . Θα πάρουμε την Αγία Σοφία και θ΄ανοίξει και η πύλη . Αυτήν την πύλη δεν την ξέρει κανείς …….να δούμε τι θα γίνει όμως ; Οι μιναρέδες τι θα γίνουν μετά ;

Νικόλαος : Θα τους γκρεμίσουμε !

Θεόδωρος : Θα τα κάνουμε , Γέροντα , καμπαναριά !

Γέροντας : (χαριτολογώντας) : Όχι , θα γίνουν στύλοι για τους στυλίτες και θα κρέμονται τα κομποσκοίνια μέχρι κάτω !

Δημήτριος : Γέροντα , ο ηγέτης αυτός του πολέμου θα είναι Εβραίος ;

Γέροντας : Ναι Εβραίος θα΄ναι . Θα συνεργαστεί πολύ και ο πάπας , γιατί όλα τα παιδιά του διαβόλου θα τα θεωρεί δικά του και θα τους υποδεικνύει ν΄ακολουθούν τον αντίχριστο. Γι΄αυτό κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε : «τον πάπα να καταράσθε , διότι αυτός θα είναι η αιτία .» Ο Άγιος εννοούσε αυτόν τον πάπα  της συγκεκριμένης εποχής , που θα βοηθήσει στην ανάδειξη του αντιχρίστου . Οι άλλοι πάπες σε σχέση με εκείνον θα φαίνονται σαν καλοί.

Γέροντας Παΐσιος
Ο πατήρ Παΐσιος,
Εκτός από σκεύος αγάπης , ήταν και θερμός πατριώτης , με ευαισθησία στα εθνικά θέματα και γνήσιο πόνο.
Χαρακτηριστική ήταν η συχνή προτροπή του : Κάνετε προσευχή να βγουν νέοι Μακκαβαίοι*
 Με την βαθιά του αγάπη για το Γένος μας, που το αποκαλεί Νέο Ισραήλ, προφητεύει με ενάργεια, προσθέτοντας νέα λεπτομερέστερα στοιχεία στις προφητείες Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αγαθαγγέλου,, φτάνοντας μέχρι και τον προφήτη Ιεζεκιήλ.
*Μακκαβαίοι : Οικογένεια του Ισραήλ , που έδρασε υπέρ πίστεως και πατρίδος , τους χρόνους της κατοχής τους , από βάναυσους επιγόνους του Μ.Αλεξάνδρου .

  • Ένας αγιορείτης μοναχός μας μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου : ‘Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού . Όλο πονηριές κάνει . Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν , αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια , και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα . Αυτό θα πάθει και η Τουρκία .
  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ , ΙΑΤΡΟΣ , ΚΑΒΑΛΑ

Στην συνέχεια του λέω : ‘Γέροντα , η πατρίδα μας περιβάλλεται από εχθρούς και όλοι οι μεγάλοι (Αμερικάνοι , Ευρωπαίοι)βοηθούν αυτούς και , κυρίως , τους Τούρκους ’ . ‘Οι Τούρκοι’, απάντησε , ‘τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους . Θα πάθουν μεγάλο κακό. Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο . Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό . Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν ….Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν. Και , έτσι ,ο Θεός θα την χαρίσει σε εμάς .Θα μας βοηθήσει ο Θεός , γιατί είμαστε ορθόδοξοι ’. ‘Γέροντα’ του αντείπα ‘τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες ;Μέρα νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πως θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη ; ’ . Και με το απλό , σοφό του ύφος , μου είπε : ‘Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα . Γι αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει’. Τελευταία τον ρωτώ : ‘Γέροντα εμείς θα τα δούμε αυτά;’ Τότε ο Γέροντας κοιτώντας προς την πλαγιά όπου μια μεγάλη ομάδα προσκυνητών κατηφόριζε, μας είπε : ‘Άντε τώρα στο καλό . Πολλά σας είπα για σήμερα ’. Και έτσι τον αποχαιρετήσαμε γεμάτοι χαρά και θαυμασμό για την σοφία και την καλοσύνη του .
  • ΜΑΡΚΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ

Την άνοιξη του 1993 επισκεφθήκαμε τον Γέροντα Παΐσιο. Τον ρωτήσαμε αν θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία ,και ο Γέροντας είπε : ‘Ναι θα γίνει πόλεμος και θα χτυπηθεί η Τουρκία από τον βορρά . Θα πάθει τεράστια καταστροφή , αλλά ρουθούνι ελληνικό δεν θα ματώσει . Όσον αφορά την Πόλη , θα διοικείται από Ρώσους , Έλληνες και Ευρωπαίους. Η καταιγίδα αυτή θα φτάσει μέχρι το Ισραήλ και τότε οι Εβραίοι θα καταλάβουν τα σφάλματα τους.’
  • ΜΑΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Την δεύτερη φορά τον συνάντησα στο Μοναστήρι στη Σουρωτή , όπου πήγα να τον δω . Συζητήσαμε για εθνικά θέματα. Του είπα : ¨Πάτερ Παΐσιε , έχω την γνώμη ότι η Ελλάς θ΄αποκτήσει πάλι ότι απώλεσε : Βόρειο Ήπειρο , Μακεδονία των Σκοπίων , Ανατολική Ρωμυλία , Κωνσταντινούπολη , Μικρά Ασία ¨ . Έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι , μου λέει : ¨Έλα ,παιδί μου, να σε φιλήσω¨ . Σκύβω , με φιλάει και τον φιλάω κι εγώ στο μάγουλο. Μετά μου λέει : ¨Δεν ήθελα τίποτα άλλο . Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει , αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι !¨
  • ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , Αντισυνταματάρχης , Θεσσαλονίκη .


Μαζί με την οικογένεια μου επισκεπτόμαστε το Γέροντα , στο Μοναστήρι της Σουρωτής . Μα έδινε πάντα την ευλογία του και κουράγιο , παρόλο που βρικόταν σε δύσκολη κατάσταση από πλευράς υγείας . Δεν έχανε την ηρεμία του και τη γαλήνη του και μας τόνωνε το ηθικό . Για την δύσκολη κατάσταση στη σημερινή εποχή
, μας έλεγε :¨Μην στεναχωριέστε , παιδιά μου , ο Θεόςαγαπάει πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες . Έστω και λίγοι , μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού να μείνουν πιστοί , θα προστατεύει ο Θεός την Ελλάδα ¨. Επειδή κατά καιρούς πολλά συμβαίνουν με τους εξ’ ανατολών γείτονες μας , όταν του ζητήσαμε να μας πει πως θα βγούμε απ΄αυτό το αδιέξοδο , απ΄αυτή την μόνιμη απειλή , μας έλεγε να μην στεναχωρούμαστε και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ των Ελλήνων . Επειδή όμως είμαστε πρόσφυγες στην καταγωγή , τον ρωτούσαμε πιο συγκεκριμένα για την Κωνσταντινούπολη . Μας έλεγε ότι θα την πάρουμε την Πόλη . Το έλεγε και το πίστευε . Το έβλεπες στα μάτια του . Μπορεί να χάσουμε στην αρχή 1-2 νησάκια , όμως η τελική έκβαση θα είναι υπέρ ημών . Βέβαια δεν προσδιόριζε χρονικά το πότε ακριβώς , αλλά χρησιμοποιούσε την έκφραση «είναι πολύ κοντά ο καιρός » .
  • ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜ , Ιερά Σκήτη Προφήτου Ηλία

    Τότε πήρα θάρρος , λόγω των εθνικών φρονημάτων που με διακρίνουν , - αγαπώ πολύ αυτήν την πατρίδα – και του είπα : ¨Μερικοί Έλληνες κάνουν το λάθος και λένε
    «οι χαμένες πατρίδες » , Γέροντα . να τους συμβουλεύετε να λένε οι «σκλαβωμένες πατρίδες » ή «αλύτρωτες πατρίδες » . Με ξανααγκαλιάζει . Ήταν τόσο πατριώτης . Ήταν τόσο λαμπρός , τόσο φωτισμένος . Τα λέω αυτά και συγκινούμαι . ανατριχιάζω. Το πρόσωπο του έλαμπε . ¨Σε ευχαριστώ πολύ ¨ , μου λέει , ¨που μιλάς έτσι . Λίγοι Έλληνες τα τονίζουν αυτά . Δεν είναι πράγματι χαμένες πατρίδες , χαμένοι είναι αυτοί που τα λένε ! ¨ Αυτά σας τα λεω κατά λέξη , όπως μου τα είπε ο άγιος αυτός άνθρωπος .
ΙΕΡΕΥΣ π.ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΪΔΗΣ , Νεοχώρι Σιντικής Ν. Σερρών


Τον Νοέμβριο του 1993 επισκεφτήκαμε μαζί με την πρεσβυτέρα μου την Ι.Μονή Αγ.Ιωάννου τοτ Θεολόγου στη Σουρωτή , για να προσκυνήσουμε και να πάρουμε την ευχή του Γέροντος Παισίου . Κατά την διάρκεια της συζήτησης , τον ρώτησα εάν έφτασε η ώρα για να πάρουμε πάλι την Αγία Σοφία . Μου απάντησε : ¨ Πάτερ Ιωάννη , είμαστε στα πρόθυρα για να πάρουμε την Πόλη ¨ .
Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε , Σελ: 79
  • 83. Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ…Λίγα είναι τα ψωμιά της …

150. –Γέροντα σήμερα υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι , δισεκατομμύρια που δεν γνωρίζουν τον Χριστό και τόσοι λίγοι αυτοί που τον γνωρίζουν , τι θα γίνει ;

-Θα γίνουν πράγματα , που θα συγκλονιστούν τα έθνη . Δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία αλλά θεία επέμβαση . Θα ψάχνουν οι άνθρωποι να βρουν κάποιον να τους μιλήσει για τον Χριστό . Θα σε τραβούν από το χέρι . Έλα δω, κάτσε να μου πεις για τον Χριστό .
Δημήτριος : Γέροντα , το απολυτίκιο του προφήτου Ηλιού λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού . Αυτός ,καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε , όπως επίσης και ο Ενώχ . Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στην γη;

Γέροντας (χαμογελώντας ): Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, δεσποτάδες , παπάδες και μοναχούς !

ΤΕΛΟΣ, ΚΑΙ ΤΩ ΕΧΟΝΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΡΩΝ ΜΟΝΩ ΑΛΗΘΙΝΩ ΘΕΩ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΩ, ΠΑΣΑ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΑΜΗΝ

 ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...


Τέλος θα κλείσουμε λέγοντας πως κατά την άποψη μας πράγματι ο Παϊσιος προέβλεψε πολλά  και σημαντικά που του τα αποκάλυψε ο θεός γιατί ηταν καλός άνθρωπος
αλλά τα περισσότερα που διαδίδουν οι απανταχού αγράμματοι μας κάνουν να τους πούμε... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΑ.
και ας σταματήσουν αυτό το παραμύθι για το τι είπε ο ΠΑΪΣΙΟΣ και ας αρχίσουν να αναρωτιούνται τι λένε και τι κάνουνε αυτοί που είχανε επαφή με τον γέροντα.

Ας αρχίσουνε να μιλάνε στον αδερφό τους ας αρχίσουνε να μιλάνε στον γείτονα τους , ας σταματησουν να μιλανε για τους αλλους και γενικά ας αρχίσουνε να μιλάνε στους άλλους.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .