Απίστευτη καταστροφή στα χρηματιστήρια Χάθηκαν 20 Ελλάδες μέσα σε μια εβδομάδα!


Ο τρόμος κυριαρχεί στις αγορές όλου του κόσμου, καθώς οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής γίνεται πλέον αντιληπτό ότι δεν αντιμετωπίζουν επαρκώς την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, ενώ τα αδύναμα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ εντείνουν τους φόβους για εκδήλωση νέας ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία, μετά την κρίση του 2008.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 28 Ιουλίου και μετά - μέσα δηλαδή σε μία εβδομάδα - από τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έχουν χαθεί περί τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου ...20 Ελλάδες σε αξία!

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την Wall Street και τις ασιατικες αγορές, η Ευρώπη ξεκίνησε και πάλι με σημαντική πτώση (περί το 1,5% η Φρανκφούρτη και το Λονδίνο, πιο ήπια οι άλλες αγορές, ενώ...... τεχνική αντίδραση καταγράφεται στο Μιλάνο, έπειτα από το χτεσινό -5%), ενώ η Οδός Αθηνών κυριολεκτικά διαλύεται, αφού πλέον ο γενικός δείκτης κατρακυλά κάτω και από τις 1.050 μονάδες, χάνοντας 3,5% και πλέον.

Την ίδια ώρα, σε νέα επίπεδα-ρεκόρ «σκαρφαλώνουν» την Παρασκευή τα spreads τόσο της Ιταλίας και της Ισπανίας, όσο και της Γαλλίας και του Βελγίου, καθώς ο φόβος για τη διάχυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη χτυπά… «κόκκινο».

Το spread των ιταλικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών βρέθηκε νωρίτερα στις 416 μονάδες βάσης, το υψηλότερο επίπεδο από την υιοθέτηση του ευρώ από την Ιταλία, ενώ έως τις 418 μονάδες βάσης εκτινάχθηκε το spread των ισπανικών τίτλων, που επίσης αποτελεί επίπεδο ρεκόρ.

Στις 231 μονάδες βάσης βρέθηκε νωρίτερα το spread των βελγικών 10ετών ομολόγων που αποτελεί νέο ρεκόρ, όπως και η άνοδος των γαλλικών στις 90 μονάδες βάσης.

Το δε ελληνικό spread βρίσκεται μια ανάσα από τις 1.300 μονάδες, ενώ κάτω από τα 1,4150 δολάρια βρίσκεται το ευρώ.
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/08/20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .