ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΩΡΑ...ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣ".


Εν ώρα κρίσης γιατί κάποιοι να εισπράττουν τεράστιους  ΜΙΣΘΟΥΣ και όχι μόνο έναν αλλά πολλούς;;;

Να κάνουμε θυσίες να υποστούμε στερήσεις αν πραγματικά αυτό είναι για το καλό όλων μας ,αν αυτό θα μας βγάλει από την κρίση ,αν υπάρχει στόχος ,αν υπάρχει όραμα ,τότε μπορούμε να αντέξουμε τα πάντα .
 Τι γίνετε όμως όταν κάποιοι συνεχίζουν να εισπράττουν εις βάρος μας τεράστιούς μισθούς και συνεχίζουν να ζουν μια ζωή παραδεισένια και εμείς ζούμε με στερήσεις ;
Γιατί ο κάθε ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΟΥΤΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ να έχουν όλη τους την οικογένεια  αρπαγμένους στα κρατικά  "μαστάρια"  και να το παίζουν και έξυπνοι με τις φιλοσοφίες τους και να κάνουν και τους αγωνιστές;;;
Να αρχίσουν οι περικοπές όλων αυτών των προνομιούχων σε πρώτη φάση .
Δεν μπορεί μια  οικογένεια τύπου ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ να εισπράττει μισθό   ίσο με το εισόδημα  ενός χρόνου ενός χωριού.
Δεν μπορεί  ο κάθε
Μπούτας να αγωνίζεται  για τους αγρότες και τα παιδιά του να ταΐζονται από εμάς  που εμείς σβήνουμε τις λάμπες για να μην κάψουμε παραπάνω ρεύμα .
όλοι ξέρουμε ότι οι  δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πάντα η ασπίδα του δικομματισμού  ήταν αυτοί που οι περισσότεροι πήρανε μια θέση με μέσον και σκοπό τους ήταν να στηρίζουν όλους αυτούς  τους τεμπέληδες που πραγματικά φάγανε όλες τις οικονομίες και τα αποθέματα 50 χρόνων .
Θα ήμασταν  πολύ κακομοίρηδες αν ζηλεύαμε τον δάσκαλο  που παίρνει έναν μισθό, αν και αυτό τον κάνει να ζει καλλίτερα από έναν εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα που και αυτός είναι Έλληνας πολίτης και προσπαθεί να ζήσει την οικογένεια του ή έστω να ζήσει ό ίδιος ,'έστω αξιοπρεπές .
παρά το ότι δεν ζηλεύουμε δεν μπορούμε να μην τον κρίνουμε για την αδιάφορη στάση του για τον διπλανό του για τον αδερφό του για όποιον δίπλα του εδώ και χρόνια δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι του ,το ρεύμα του , δεν μπορεί να κάνει διακοπές .
Το χειρότερο από όλα δεν είναι η αδιαφορία του αλλά ή αγνωμοσύνη του και η αχαριστία που είναι φαινόμενο του ευεργετούμενου κατά κανόνα .
Ναι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος είναι ένα ον αχάριστο ένας άνθρωπος που δεν εκτιμάει την καλή του τύχη και το ύφος του θυμίζει Άγγλο σερ  που όλους τους υπόλοιπους τους αντιλαμβάνεται σαν υποδεέστερους 'άσχετα αν αυτός ή ο πατέρας του γονάτιζε στα γραφεία είτε της μητρόπολης είτε κάποιου χωριάτη βουλευτή μέχρι να πάρει την θεσούλα του .
Αυτό το ξέχασε ,θυμάται μόνο τις ημερομηνίες που έχει αργία τις ημερομηνίες που πάει διακοπές και τις ημερομηνίες που πληρώνεται.
Έχει ξεχάσει το πιο βασικό τόσα χρόνια ,ποιος τον πληρώνει .
Ποτέ δεν έβαλε τον εαυτό του να δει τα πράγματα έξω από το γραφείο  του, γιατί τότε δεν θα άφηνε κανέναν να ταλαιπωρείτε έξω από ουρές με 40 βαθμούς ντάλα ήλιο.
Το καθεστώς της μονιμότητας και της ατιμωρησίας τον έχουν κάνει ζώο .
Πως αλλιώς να δικαιολογήσεις την ενέργεια του γιατρού που ενώ έχει κλείσει ραντεβού με τους συνταξιούχους στις 9 το πρωί εμφανίζεται στις 12.00 και αντί να ζητήσει συγνώμη  μιλάει με ύφος καρδιναλίου λέγοντας " τι μαζευτήκανε όλοι αυτοί" λες και τζάμπα θα τους εξετάσει.
Αν αυτόν τον φορτώσεις σε ένα  φορτηγάκι και τον τυραννήσεις για καμιά βδομάδα θα είσαι άδικος;
 Τέτοια πολλά ζώα ανεχόμαστε  κάθε μέρα ζώα που έχουν φτιάξει βίλλες και δεν μας υπολογίζουν και θεωρούν τους εαυτούς τους σπουδαίους.
Σπουδαίος είναι αυτός που μπορεί να δώσει ελπίδα σε έναν άνθρωπο ,σπουδαίος είναι αυτός που σέβεται τον κάθε άνθρωπο ,σπουδαίος είναι αυτός που οι άνθρωποι τον θεωρούν χρήσιμο .
Κλείνοντας θα επανέρθουμε  στην αρχική μας σκέψη που είναι μια ίσως οι περικοπές θα πρέπει να αρχίσουν από αυτούς που έχουν βάλει μέσα στο δημόσιο όλα τα μέλη της οικογένειας τους .
Να κοπούνε  όλοι οι μισθοί άνω των 10.000€  .
Εμείς σκέψεις κάνουμε αλλά πιστεύουμε ότι εφόσον τα ζώα όπως αποδεικνύεται δεν έχουν σκοπό να γίνουν άνθρωποι τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να τους φερόμαστε σαν ζώα και ο νοών νοείτω …   
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .