Το τραγικό δίλλημα: Κατοχή ή χρεοκοπία;


  • Κατοχή ή Χρεωκοπία; Δίλλημα ή Ψευτοδίλλημα; Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση; Ευρώ ή Δραχμή; 100.000 “αγανακτισμένοι” στο σύνταγμα ή 11.800.000 “αδιάφοροι” στην κατάλυση του συντάγματος;
Αν και πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι Έλληνες ασχολούνται με το ερώτημα “Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός” σήμερα στον αγώνα καλαθοσφαίρισης. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει το γεγονός ότι στην Κρήτη και στην Θεσσαλονίκη, μεγαλύτερες διαδηλώσεις έγιναν για τον Ηρακλή και τον ΟΦH.
Δυστυχώς η απάθεια 20 μηνών (ναι των ίδιων 20 μηνών που αναφέρει η “προκλητική” διαφημιστική / προπαγανδιστική ταινία της κυβέρνησης), μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Γιατί αν οι “αγανακτισμένοι” είχαν αποκλείσει όλη την Αθήνα από την πρώτη απόπειρα μετατροπής των δανείων σε εγγυημένων δανείων και της υπογραφής του “παράνομου” μνημονίου (πρώτα “ουσιαστικά” έργα της κυβέρνησης Παπανδρέου), ίσως να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το δίλλημα.
Δυστυχώς όπως διάβασα σε μια πρόσφατη ανάρτηση, όταν έγραφε ο Α. Κάλβος ότι “του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει” δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη του Έλληνα και των ζυγών που ο ίδιος έβαλε στον τράχηλο του.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά να αναφέρω:

  • Ανοχή όλων των κομματικών “δικτακτοριών” από την Μεταπολίτευση έως και σήμερα, όταν μαθαίναμε να ψηφίζουμε ιδιοτελώς με γνώμονα την πλειοδότηση, το βόλεμα και την λαμογιά.
  • Ανοχή και “μπιζάρισμα” στα φαινόμενα διασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, στην επιβράβευση των φοροφυγάδων που ζούσαν πλουσιοπάροχα ενώ οι πολλοί μείωναν το υστέρημα ή τα λίγα, αποθέωση των “πονηρών” που έτρωγαν τις επιδοτήσειςστα μπουζούκια, σε μαιζονέτες και σε τζιπάρες ανάγοντας τους σε πρώτους μάγκες και όχι σε εχθρούς του κράτους.
  • Ανοχή στην ασυδοσία του τραπεζικού συστήματος με την ανοχή του κράτους και της “ανεξάρτητης” δικαιοσύνης πουδείχνοντας τον εαυτό μας στην καλύτερη ξαπλώστρα της Μυκόνου μας υποδούλωσαν και μας έφτασαν να δουλεύουμε για να πληρώνουμε τις δόσεις.
  • Αποθέωση του 1 εκατ. υπογραφών για την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα αλλά μόλις ορισμένες χιλιάδες υπογραφές και χλευασμό της προσπάθειας για την επίδοση αποδοκιμασίας του μνημονίου.
Προφανώς ο Α. Κάλβος έκανε λάθος. Προφανώς δεν γνώριζε πόσα πολλά αντέχει ο τράχηλος του Έλληνα. Πόσα πολλά ακόμα θα υπομείνει. Πόσα πολλά πέρασαν οι πρόγονοι μας για να έχουμε Ελλάδα. Πόσοι βάρβαροι, Πέρσες, Τούρκοι, Σταυροφόροι, Ρασοφόροι, Ρωμαίοι, Γότθοι, Γερμανοί και τόσοι άλλοι προσπάθησαν να υποδουλώσουν την Ελλάδα ανεπιτυχώς. Και πόσο εύκολα ήρθαν οι ίδιοι οι Έλληνες και υποδούλωσαν την Ελλάδα παραδίνοντας την με χαρακτηριστική ευκολία δια της ανοχής των και δια της απλής προσπάθειας να μην χάσουν τα κεκτημένα της μισαλοδοξίας τους στους επιβουλευτές της.
Και οι αγανακτισμένοι; Μα κανείς δεν βλέπει ότι υπάρχει και μεγαλύτερο και πιο ισχυρό “κίνημα”; Γιατί εγω τουλάχιστον βλέπω ότι μαζεύονται 100.000 “αγανακτισμένοι” στο Σύνταγμα και 11.800.000 “αδιάφοροι” στους υπόλοιπους χώρους κατάλυσης του Συντάγματος.
http://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .