Ετοιμάζουν εν κρυπτώ απολύσεις στο δημόσιο!!!

Με τη μέθοδο του «σοκ» η κυβέρνηση Παπανδρέου επιχειρεί να ανακοινώσει την ειλημμένη, όπως όλα δείχνουν, απόφαση για άμεση μείωση του προσωπικού των δημοσίων υπαλλήλων με τη μέθοδο των απολύσεων.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας στην Ελλάδα δεν δέχονται οποιαδήποτε άλλη λύση, όπως τις μετατάξεις, και απαιτούν «εδώ και τώρα» απολύσεις.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου σε μια αποστροφή του λόγου του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως το 2015 οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι λιγότεροι κατά 150.000...

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής έσπευσαν να εξηγήσουν ότι ο πρωθυπουργός δεν εννοούσε απολύσεις.
Πριν όμως περάσουν μερικές ώρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο συνέδριο του Economist επανήλθε στο θέμα και είπε πως θα πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτό το ενδεχόμενο.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η απαίτηση της Τρόικας προς αυτή την κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από ανθρώπους του υπουργείου Οικονομικών ως «άκαμπτη».
Το μόνο που μένει λένε οι ίδιες πηγές είναι το πώς θα «περάσει» αυτή η απόφαση.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο πολιτικού κόστους, αλλά και συνταγματικό. Σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύονται οι απολύσεις, εκτός και αν καταργηθούν φορείς.
Επειδή όμως το θέμα παραμένει «ταμπού» για την ελληνική κοινωνία, αλλά κυρίως επειδή σε μια τέτοια περίπτωση η καταγραφόμενη ανεργία μπορεί να αγγίξει το 20%, προτάθηκε η πρόταση της επανεξέτασης μέσω ΑΣΕΠ των υπαλλήλων που θα παίρνουν μετατάξεις.
Ουσιαστικά πρόκειται για νέες εξετάσεις ΑΣΕΠ, όπου οι υπάλληλοι που θα γράφουν σε αυτές θα περνούν δύσκολα, αφού δεν διευκρινίζεται αν θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων στις άλλες υπηρεσίες.
Το πιθανότερο είναι να υπάρχει, άρα μέσω αυτού του τρόπου θα πραγματοποιηθούν απολύσεις με τρόπο συνταγματικό.
Παρ’ όλα αυτά η Τρόικα δεν φαίνεται να δέχεται την «πλάγια» αυτή οδό και έτσι, εν όψει του κινδύνου να μην δοθεί η πέμπτη δόση, σύντομα θα ανακοινώσει απολύσεις (ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μια πιο ήπια λέξη) με το γνωστό δραματικό πασπαρτού ανακοινώσεων περί εθνικής κυριαρχίας και αναγκαιότητας.
NewsBomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .