Μετανάστες κατέλαβαν την Νομική και εγκατάσθηκαν εκεί!!!!

Χάος επικρατεί στη Νομική Σχολή Αθηνών όπου έχουν εγκατασταθεί 300 μετανάστες. Σκοπός τους είναι να συμμετέχουν σε πανελλαδική απεργία πείνας με αίτημα τη νομιμοποίησή τους χωρίς προϋποθέσεις και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζομένους.διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ
“Προτιμάμε να πεθάνουμε εδώ, παρά τα παιδιά μας να ζήσουν αυτά που περάσαμε εμείς", αναφέρουν.
Προέρχονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από αραβόφωνες χώρες της Βόρειας Αφρικής και εργάζονατι ως επί το πλείστον σε αγροτικές δουλειές και σε οικοδομές. Διαμαρτύρονται ότι ζουν "στο σκοτάδι της παρανομίας, σε συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης της.........
εργασίας τους".
Αύριο στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου. Ακόμη 50 άτομα θα κάνουν απεργία πείνας στη Θεσσαλονίκη.
Αντεγκλησεις μεταξύ των παρατάξεων
Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα παρακώλυσης των φοιτητών στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, αναφέροντας το παλιό κτήριο της Νομικής δεν χρησιμοποιείται πλέον για τις ανάγκες της Σχολής. Ωστόσο, οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ με ανακοινώσεις τους εκφραζουν τη διαφωνία τους με την κατάληψη του κτιρίου και κατηγορούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ., που πρόσκειται στο  Συνασπισμό, ότι οργάνωσε την εγκατάσταση των προσφύγων στη Νομική.
Η φοιτητική παράταξη της ΠΑΣΠ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει μέλη της νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΡ.Εν, του κομματικού της βραχίονα στα πανεπιστήμια, γιατί «αποφάσισαν με το "έτσι θέλω" και δίχως καμία νομιμοποίηση να εγκαταστήσουν στο κτίριο της Σχολής 250 μετανάστες, που αιτούνται νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις. Μάλιστα, αδιαφόρησαν προκλητικά για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα».
Η παράταξη εκφράζει μεν την αλληλεγγύη της στους μετανάστες, ωστόσο, τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας».
Εξάλλου, και η ΔΑΠ με ανακοίνωσή της διαφωνεί με την κατάληψη του κτιρίου και επισημαίνει: «Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι τα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό, οι οποίοι χωρίς καμία άδεια εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .