Στην πορτογαλία μιλούν για έξοδο από το Ευρώ ενώ εδώ φοβόμαστε. Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?


Σοκ προκαλεί η δήλωση του Πορτογάλου ΥΠΕΞ στο ιταλικό περιοδικό “Εσπρέσο” ότι αν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, θα ανακύψει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ.
η συνέχεια ΕΔΩ
Η διαφορά με τα δικά μας είναι ότι στην Πορτογαλία υπάρχει κυβέρνηση μειοψηφίας και συνεπώς είναι αναγκαίες οι συνεργασίες για μεγάλες αποφάσεις δημοσιονομικής προσαρμογής. Μια ακόμη διαφορά, όμως, είναι ότι η Πορτογαλία δεν έχει φτάσει ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία όπως η Ελλάδα, όπου κάθε τέτοιου είδους συζήτηση αντιμετωπίζεται είτε ως ταμπού είτε ως ανεύθυνη κινδυνολογία. Αν οι Πορτογάλοι ανησυχούν για το εφιαλτικό ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, εμείς θα έπρεπε να θρηνούμε με λυγμούς. Αλλά αντί γι αυτό, αντί δηλαδή να ειπωθεί η αλήθεια ως έχει, γίνεται μια επιχείρηση ύπνωσης της ελληνικής κοινωνίας που αφήνεται να πιστέψει ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και ότι το παρών μνημόνιο πρέπει να τύχει επαναδιαπραγμάτευσης. Καληνύχτα μας.

[papaioannou.wordpress.com]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .