ΝΙΜΙΤΣ.... ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!!!

Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα με Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία ."Σωθήκαμε".

Τις θέσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος με την της ΠΓΔΜ επανέλαβε στον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Μάθιου Νίμιτς ο υπουργός Εξωτερικών,  κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη.
ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ
ΕΔΩ
Εξάλλου η απουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, από τη Σύνοδο Κορυφής για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας και τις εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ερμηνεύεται από διπλωματικούς κύκλους στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού ως "ακόμη μια ένδειξη έλλειψης πολιτικής βούλησης" από μέρους των Σκοπίων. "Αν ο κ. Γκρούεφσκι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιείτο συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Όπως τονίζεται ο
Μάθιου Νίμιτς, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Δημήτρη Δρούτσα, εμφανίστηκε προβληματισμένος για την στάση της σκοπιανής ηγεσίας, εκτιμώντας παράλληλα ότι διαφαίνεται "διαφοροποίηση της άποψης" του μέσου πολίτη της ΠΓΔΜ, επειδή πλέον οι περισσότεροι Σκοπιανοί άρχισαν να αποδέχονται τις "ειλικρινείς θέσεις" της ελληνικής Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "η Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ μπορεί να κατανοεί ότι πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και νιώθει στριμωγμένη", ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι "όλοι πλέον αναγνωρίζουν την αξιοπιστία της Ελλάδας".
"Η πολιτική βούληση της χώρας μας είναι γνωστή, είναι ειλικρινής, μακάρι να ήταν το ίδιο και από πλευράς των Σκοπίων", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών,
Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Νίμιτς, επισημαίνοντας ότι "δυστυχώς, δεν βλέπουμε κινητικότητα από πλευράς των Σκοπίων και νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ότι μέχρι αυτή την στιγμή που μιλάμε, ο κ. Γκρούεφσκι έχει επιλέξει να μην είναι "παρών" εδώ, κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου υπήρχε δυνατότητα απευθείας επαφής και κουβέντας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό".
Ο κ.
Δρούτσας, αναφερόμενος στην αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για λύση του προβλήματος, υπογράμμισε ότι "είναι μια θέση γνωστή, μια θέση καθαρή, με συνέπεια, αξιόπιστη, μια έντιμη θέση. Πρώτον, η ελληνική Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για μια λύση. Και δεύτερον, το πλαίσιο αυτής της λύσης, η λύση την οποία η Ελλάδα μπορεί να αποδεχτεί είναι η γνωστή κόκκινη γραμμή: γεωγραφικός προσδιορισμός για κάθε χρήση, έναντι όλων. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω και προς τον κ. Νίμιτς την έκκληση της Ελλάδας και την πρόσκληση προς τα Σκόπια, προς την πολιτική ηγεσία, να προσέλθει με τον ίδιο εποικοδομητικό τρόπο, με το ίδιο εποικοδομητικό πνεύμα, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".
Μετά τις χωριστές
συναντήσεις που είχε ο κ. Νίμιτς με τον κ. Δρούτσα και τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε ότι δεν υπέβαλε νέα πρόταση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το "αυξημένο επίπεδο εμπιστοσύνης" που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
"Νομίζω ότι πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός στην ετοιμασία μιας νέας πρότασης, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα στο τραπέζι, τα οποία τα δυο μέρη μπορούν να τα λάβουν υπόψη τους και να τα συζητήσουν", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Ο διάλογος ανάμεσα στους δυο πρωθυπουργούς, η σχέση ανάμεσα στις δυο χώρες, είναι σε διαφορετικό επίπεδο τώρα, από ότι ήταν μερικά χρόνια πριν", υπογραμμίζοντας ότι "ο χρόνος για τελικές προτάσεις δεν είναι τώρα".
Ο Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και απαντώντας σε ερώτηση αν συζητήθηκε η προοπτική για νέες προτάσεις, δήλωσε: "Δεν υποβάλλω νέες προτάσεις. Στη διάρκεια των προηγούμενων χρόνων, έκανα προτάσεις στα δύο μέρη, οι οποίες δεν τα ικανοποιούσαν πλήρως, όμως νομίζω ότι κάποιες από τις ιδέες άξιζε τον κόπο που τις συζητήσαμε και για το λόγο αυτό αισθάνομαι ικανοποιημένος. Ας επιτρέψουμε να συνεχισθεί η διαδικασία και να δούμε πως θα εξελιχθεί".
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι διαπιστώνει πως υπάρχει "αυξημένο επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μερών. Το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου, σε πολύ υψηλό επίπεδο, μεταξύ των ηγεσιών των δύο χωρών".
Σε ερώτηση αν το "επίπεδο εμπιστοσύνης" είναι αρκετό ώστε οι δύο πλευρές να βρουν λύση μέχρι το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, ο κ. Νίμιτς σημείωσε ότι ποτέ δεν θέτει προθεσμίες, διότι αυτές "δε βοηθούν τη διαπραγμάτευση" και "δημιουργούν ψευδείς προσδοκίες", όπως είπε.
Ο
εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, πρέσβης Ζόραν Γιόλεφσκι, ο οποίος συνόδευε τον κ. Ιβάνοφ στη συνάντηση με τον κ. Νίμιτς, δήλωσε: "Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα και τη βούληση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, το συντομότερο δυνατό, η οποία θα προστατεύει την αξιοπρέπεια των πολιτών της «Μακεδονίας»". ΑΠΕ-ΜΠΕ
NIMITS READ THIS STUPID.
Καμία διαπραγμάτευση με κανέναν και για τίποτε.Ο όρος Μακεδονία είναι ελληνικόςκαι θα παραμείνει εσαεί τέτοιος.Όποιος θέλει τον ελληνικό τίτλο Μακεδονία,θα πρέπει να πάρει όλο το "πακέτο" του εξελληνισμού.
ΓΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .