Ζητάει να ακυρωθεί ο νόμος για το μεταναστευτικό

Με μία αίτηση 10 περίπου σελίδων ο δικηγόρος Αθηνών Ι. Ανδριόπουλος ζήτησε να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η ρύθμιση Ραγκούση για το δικαίωμα ιθαγένειας και ψήφου για τους αλλοδαπούς.
Ο νόμος, που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις αποδοκιμαζόταν με συντριπτικά ποσοστά, ήλθε η ώρα να κριθεί και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στην αίτηση του, ο Ανδριόπουλος αναφέρεται σε αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας και σε νόθευση της βούλησης του ελληνικού λαού, εν' όψει των επερχόμενων εκλογών του Νοεμβρίου, καθώς με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις δίνεται το δικαίωμα σε απροσδιόριστο αριθμό αλλοδαπών να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες.
"Η υπουργική απόφαση, με την αυτόματη και μαζική ιθαγενοποίηση όλων σχεδόν των αλλοδαπών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και χωρίς να έχει θεσπιστεί μέγιστο όριο πληθυσμού αλλοδαπών, παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία του Ελληνα πολίτη, του οποίου η ανεργία είναι σε διψήφιο ποσοστό, αλλά και το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο", υποστηρίζει στην αίτησή του.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η αυθαίρετη ένταξη ως πολιτών στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο όλων των πρώην λαθρομεταναστών, των οποίων μέχρι τώρα είχε νομιμοποιηθεί μόνον η παραμονή, αλλοιώνει ριζικά το εκλογικό σώμα των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ψηφοφόρων.
"Θα μπορούν", προσθέτει, "πλέον ως Ελληνες υπήκοοι να αναδεικνύονται ακόμη και βουλευτές και ευρωβουλευτές".
http://gianniotis.blogspot.com/2010/08/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .