Έθνος των Προβάτων                 
          "τουλάχιστον η νεολαία εξελίσεται δεν μενει στάσιμη!"

Ξεκίνησα ρομαντικός. Στην πορεία μου μέχρι και σήμερα παραμένω το ίδιο ρομαντικός, όμως πλέον γνωρίζοντας καλύτερα κάποιες πραγματικότητες. Κάποιες πραγματικότητες που σηκώνουν απότομα φρένο στις ελπίδες μου για ένα καλύτερο αύριο. Φυσικά σαν Έλληνας ( και συγκεκριμένα εκλεπτυσμένο είδος Έλληνα, ως Κύπριος με ιστορία διατήρησης του Ελληνισμού για χιλιάδες χρόνια παρά τις τόσες κακουχίες και σκλαβιές "Mωυσής") θα συνεχίσω και θα το παλέψω, παρά το γεγονός πως μέρα με τη μέρα η απογοήτευση είναι και πιο μεγάλη.


Παλαιότερα είχα αναφερθεί στην νεολαία, της οποίας μέλος είμαι και εγώ, ( όχι όλοι για να μην παρεξηγηθώ αλλά η γενική εικόνα ) ως έθνος των Starbucks. Πραγματικά ανακαλώ! 
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ  ΕΔΩ   ΑΞΙΖΕΙ!!!

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί έθνος των starbucks γιατί τότε θα είχαμε και κάποιο έλεος! Έθνος των προβάτων θα το αποκαλέσω σήμερα. Και για αυτό είμαι πεπεισμένος 100%. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά αυτό που βλέπω. Άτομα χωρίς αρχές, χωρίς πιστεύω, χωρίς κάποια αξία , χωρίς καν άποψη! Μηδενικό. Όσοι δε τυχεροί έχουν και κάποια άποψη ούτε καν αυτή δεν είναι δική τους! Την έχουν πάρει επιτυχώς από τον πατέρα τους, κυρίως, αφού η σύγχρονη μητέρα δεν ασχολείται ή τουλάχιστον έχει προλάβει να ενημερώσει το σπλάχνο της " μην ασχολήσε. Βρε μια δουλεία να περνάς και μην ανακατώνεσαι...να σε σταμπάρουν και να έχεις προβλήματα. Κάμε κράτει και θα σε κανονίσει ο θείος ( εδώ μπαίνει ότι όνομα θέλετε π.χ Νίκος, Δημήτρης, Γιαννάκης, Σταύρος, κτλ)" - εξέλιξη της Σπαρτιάτισσας και Κύπριας μάνας. Σε μια πατρίδα που όλο σβήνει, όλο πεθαίνει, όλο χάνεται.

Κάποιος σε προηγούμενη ανάρτηση σχολίασε λέγοντας " εε τι να κάμουμε; Να κολλήσουμε πίσω;" Δηλαδή το να παραμένω πιστός σε αρχές , πιστεύω, ιδανικά κτλ είναι οπισθοδρόμηση; Το να ενεργοποιηθώ λίγο, να ξεφύγω από το να είμαι ζόμπι, να διεκδικήσω αυτό που μου ανήκει είναι οπισθοδρόμηση; Αν κάποιες έμπαινε με την βία στο σπίτι σου, κατακρατούσε το μισό και έφερνε και φίλους του από άλλη πόλη να μένουν μαζί του, θα λέγαμε " άλλο τσινο ρε κουμπάρε, τσιαμέ ενα του σπάσω τα μούτρα!". Ναι αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει απλά αφορά την πατρίδα μας και όχι το σπίτι σου .

Είμαι σίγουρος πως όλα αυτά φαίνονται ακραία. Σας προκαλώ όμως να πάτε σε οποιαδήποτε Γενική Συνέλευση Κυπρίων φοιτητών σε όποια χώρα και αν βρίσκεται! Το θέαμα είναι αποκρουστικό. Οι βοσκοί να βγαίνουν στο βήμα και με το μικρόφωνο σαν γλίτσα να εξιτάρουν το κόσμο, που με τη σειρά του θα υψώσει το χέρι του με πάθος να στηρίξει τις ιδέες του (;). Μετά ρωτήστε τον ( ανεξαιρέτου κόμματος και χρώματος, όλοι γυροφέρνουν στο ίδιο ) το θέμα που ψήφισε και γιατί ψήφισε. Αν τον πιέσετε πολύ θα πάρετε την εξής απάντηση "Ρε φίλε εγώ δεν ασχολούμαι". Στην δε καλύτερη τον περιπτώσεων ίσως βρείτε και κάποιον που έχει μια Α ιδέα και μετά από 5 λεπτά συζήτησης να καταλήξεις πολιτισμένα στο γεγονός ότι διαφωνείτε ή στα χέρια και πιθανό στις πρώτες βοήθειες! Υγιείς διάλογος που λέμε... Μετά και από αυτό μαζέψτε τα και φύγετε με τρόπο. Έχετε δει πως λειτουργά το παιδομάζωμα στις μέρες μας.

Κάθε φορά λέω να τα παρατήσω. Λέω πως δεν αξίζει το κόπο, δεν υπάρχει νόημα. Όμως ακριβώς επειδή το πιο πάνω σχόλιο είναι γενικό και όχι ειδικό, αφού υπάρχουν άτομα που η σπίθα τους δεν σβήνει και σιγά σιγά γίνεται φλόγα. Γι' αυτή τη φλόγα θα συνεχίσω να παραμένω ρομαντικός, πιστός στα ξεπερασμένα, εραστής της αλήθειας και πάνω από όλα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

http://antistasiapopseis.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .