ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΜΙΣΑ...
Νέοι Αγρότες Κρήτης: Την Παρασκευή στο ΥπΑΑΤ, εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.


Διαβάστε περισσότερα   ΕΔΩ
Τη δικαστική οδό είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν περίπου 8.500 άτομα πανελλαδικά, τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών και έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο. Αιτία αποτελεί η κωλυσιεργία που υπάρχει από την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ακόμη δεν έχει καταβάλει την οικονομική ενίσχυση που είχε υποσχεθεί.Αποφασισμένοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, κατά της απόφασης της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με το πρόγραμμα νέων αγροτών, δηλώνουν και οι νέοι της Κρήτης, που εντάχτηκαν πέρυσι στο πρόγραμμα και υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις. Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή, φαίνεται πως, και μετά από συνάντηση που είχε με βουλευτές του Ηρακλείου, επιμένει, να πληρωθούν με ένα ποσό ύψους 16 - 20.000 ευρώ, όσοι έχουν υπογράψει συμβάσεις. Όμως οι αγρότες περίμεναν πως το ποσό αυτό θα ήταν από 35 - 40.000 ευρώ για τον καθέναν.
Πάντως οι όποιες εξελίξεις θα εξαρτηθούν κατά πολύ, από την συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία των νέων αγροτών της Κρήτης, το πρωί της Παρασκευής (16/4), στην Αθήνα, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Το ραντεβού κλείστηκε κατά την παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν οι νέοι αγρότες στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης το πρωί της Τετάρτης. Οι νέοι, συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας κ.Θανάση Καρούντζο και τον ενημέρωσαν για το πρόβλημα. Στην συνάντηση παρευρίσκετο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ) κ. Ζαχαρίας Σπυριδάκης, ο οποίος δήλωσε πως «μετά από επικοινωνία που είχε ο Γ.Γ. με τον κ.Καρχιμάκη, ορίστηκε το ραντεβού στο υπουργείο την ερχόμενη Παρασκευή με μια τριμελή επιτροπή από την πλευρά των νέων αγροτών, να συζητήσουν και με τον ειδικό γραμματέα κ. Δουβάρη, για το τι μπορεί να γίνει ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Το αίτημα το δικό μας είναι να πληρωθούν όλοι οι νέοι αγρότες με 40.000 ευρώ και σε βάθος χρόνου να υπάρχει εξόφληση. Θεωρούμε ότι τα 16 - 20.000 ευρώ της απόφασης της υπουργού, δεν καλύπτουν ούτε το κόστος για την ένταξη στο πριμ πρώτης εγκατάστασης νέων αγροτών».
Εάν και την Παρασκευή δεν βρεθεί λύση, η ΟΑΣΝΗ και οι νέοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμη και Δικαστικά για να ακυρωθεί η απόφαση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα, αλλά εάν δεν υπάρξει, θα επικοινωνήσουμε και με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, όπως και με την ΓΕΣΑΣΕ για να προσβάλουμε και ενδίκως την απόφαση της υπουργού, γιατί θεωρούμε ότι οι υπογραφές έπεσαν και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του» τόνισε ο κ.Σπυριδάκης.
Οι νέοι αγρότες έχουν στα χέρια τους τις συμβάσεις που συνυπέγραψε ο καθένας από αυτούς με την πολιτεία για την ένταξή του στο πρόγραμμα και ζητούν να τους καταβληθούν τα χρήματα που προέβλεπε το πρόγραμμα όταν υπογράφησαν οι συμβάσεις και όχι τα μισά όπως επιδιώκει τώρα το υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων επειδή οι νέοι οι οποίοι υπέγραψαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έχουν προβεί σε αγορές και παραγωγικές πρωτοβουλίες βάσει των αρχικών ποσών ενισχύσεων που προβλέπονταν στα συμφωνητικά, πρέπει να καταβληθεί όλο το χρηματικό ποσό που προβλεπόταν σε εκείνους που έχουν ήδη υπογράψει. «Αντίθετα, οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά δεν έχουν υπογράψει, να θεωρηθούν επιλαχόντες και να ενισχυθούν όταν εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι», προτείνει η ΓΕΣΑΣΕ.

του Ναπολέων Σαραντίδη
www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .