Κανένας εισαγγελέας δεν μπορεί να καθαρίσει την ”κόπρο του Αυγεία” από το ελληνικό παρακράτος.


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην πατρίδα μας κι’ όμως
κάποιοι μυαλό δεν βάζουν και συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους.
Ο λόγος για τα γνωστά κομματόσκυλα των εκάστοτε κυβερνήσεων,
οι οποίοι χρόνια τώρα με κρατικά χρήματα έστησαν γύρω τους έναν περίγυρο
από ανθρώπους με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και παριστάνουν εκ του ασφαλούς τούς προβληματισμένους καθημερινούς ανθρώπους.
Επιλέγουν κατά κανόνα ανθρώπους με μέτρια προσόντα και τους δίνουν λάμψη “αστέρα”. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πρωταγωνιστούν επί χρόνια, δεν θα μπορούσαν πουθενά αλλού να επιβιώσουν και ως εκ τούτου μπορούν να γίνουν πιστά κομματόσκυλα .

Ένα από αυτά τα κομματόσκυλα είναι και ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο οποίος προκλητικά και με αυθάδεια δηλώνει ευθαρσώς στον Αγγελιοφόρο(δείτε ΕΔΩ) ότι …"οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε πώς φτάσαμε σε αυτό το τέλμα" και αναρωτιέται για το πώς θέλουμε να ζήσουμε από εδώ και εμπρός, υπογράφοντας ως δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και αποκρύπτοντας την πραγματική του ιδιότητα .
Όχι κύριε Μπαρμπουνάκη, εσείς δεν είστε ένας απλός δημοτικός σύμβουλος.
Είστε επί δεκαετίες πρόεδρος των Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και με τις ευλογίες και τις πλάτες του κόμματος του ΠΑΣΟΚ και τα στραβά μάτια παντών υπευθύνων έχετε συμβάλει στη λεηλασία του τόπου και είστε ένας από τους τροχούς αυτού του τέλματος. Ένα “κύτταρο” αυτού του παρακράτους, το οποίο είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά της πατρίδας μας.
Κατά σύμπτωση τα χρόνια, που δραστηριοποιείστε εκεί, είναι περίπου ίδια με τα χρόνια που έχει συγκεντρωθεί “η κόπρος του Αυγεία” …κάπου 30 χρόνια.
Ισχυριζόμαστε ότι κανένας εισαγγελέας δεν μπορεί να καθαρίσει τη δική σας και του συναφιού σας “ΚΟΠΡΟ”, παρά μόνον ο “ΗΡΑΚΛΗΣ”.

Ας δούμε όμως πώς δουλεύει το “χοιροστάσιο” του δικομματισμού σας και συγκεκριμένα πώς καπελώνετε κάθε έννοια δημοκρατίας με μερικούς “ΜΠΑΜΠΗΔΕΣ”.    

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΩ


Οι συμμορίες, για να μπορούν να υπάρχουν, πρέπει να μπορούν να ελέγχουν κάθε χώρο που θα μπορούσε να γίνει απειλή προς αυτούς και όλα αυτά θα πρέπει να δουλεύουν αόρατα και ν' αλληλοστηρίζονται. Και το σημαντικότερο …να μην γίνονται αντιληπτές από τα θύματά τους.
Θα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι μέσα σ' αυτήν την ομάδα, που να ελέγχουν και να ελέγχονται …άνθρωποι, που θα τους έχεις πάρει από το μηδέν …που αξίζουν μηδέν και τους έχεις κάνει παράγοντες.
Θα πρέπει όλες μαζί οι συνεργασίες σου να μπορούν να αλληλοστηρίζονται.

Επί τρεις δεκαετίες ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης παρουσιάζεται σαν μεγαλοεκδότης, αλλά στην πραγματικότητα έχει να εκδώσει βιβλία από τότε που έγινε πρόεδρος των εκδοτών, δηλαδή κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80.
Το ερώτημα, που μας έρχεται στο μυαλό, είναι το πώς κατορθώνει και γίνεται επί τόσα χρόνια πρόεδρος.

Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή, αλλά πραγματικά είναι για να γίνει ταινία του Hollywood.
Ο τίτλος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ από μόνος του παραπέμπει σε κάτι τεράστιο, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια άκρη από το μπερδεμένο κουβάρι που λέγετε διαπλοκή και αναξιοκρατία.

Τα λίγα μέλη, που έχει ο σύλλογος, είναι διάσπαρτα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα και Θράκη και τα περισσότερα δεν έχουν εκδοτικό αντικείμενο …το πολύ-πολύ να τυπώνουν καμιά μηνιαία εφημερίδα. Αυτοί όλοι είναι οι τακτικοί ψηφοφόροι του διάσημου Μπάμπη, που με μικρά “ποσά”, λίγες αναρτήσεις με μορφή διαφήμισης και μερικά τσιμπούσια είναι φιλαράκια και ψηφοφόροι, αφού γι' αυτούς όλες αυτές οι παροχές είναι έξτρα χρήματα και εκτός αυτού έχουν και επαφή με ένα από τα βασικά κομματόσκυλα και άρα απευθείας επαφή με τον Πρόεδρο.
Αυτοί με τη σειρά τους είναι και τα παπαγαλάκια του ΜΠΑΜΠΗ για καθετί που θέλει να μεταφέρει η προπαγάνδα του ΓΙΩΡΓΑΚΗ Ή ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ …κανένα πρόβλημα, αφού αμφότεροι κάνουν τα στραβά μάτια.

Στη δεύτερη γραμμή έχουμε τους εκδότες, οι οποίοι παίρνουν έτοιμες δουλείες από το πανεπιστήμιο και οι οποίοι φροντίζουν να μην μιλάνε καθόλου. Το ίδιο και οι πανεπιστημιακοί, οι οποίοι κονομάνε από τα κορόιδα τους φοιτητές ή από χρηματοδοτήσεις του κράτους, αφού υπερτιμολογούνε κάθε δουλειά.

Υπάρχουν επιχειρηματίες, οι οποίοι ζούνε αποκλειστικά, επειδή γνωρίζουνε “Μπάμπηδες” και φυσικά πίνουν νερό στο όνομα τους.

Υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού, τη στήριξη του κόμματος και των εσόδων από δυο φεστιβάλ βιβλίου κάθε χρόνο …Παραλίας Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης (έσοδα 600.000 περίπου), ο Μπάμπης έχει στη διάθεσή του αρκετό χρήμα και βολεύει κόσμο γύρω του …τις περισσότερες φορές “off the record”.
Γνωστός δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης βόλεψε τη γυναίκα του στον σύλλογο …γνωστός δημοσιογράφος γνωστής εφημερίδας βόλεψε τον γιό του.
Αυτοί είναι και οι πλάτες του Μπάμπη και οι χειροκροτητές του σε στημένες εκδηλώσεις. Τους δίνει, του δίνουν, δεν μιλάνε …και όλα μέλι-γάλα.
Τα χρήματα όμως είναι πολλά και το έργο ανύπαρκτο. Κάπως πρέπει λοιπόν να σβηστούν όλα αυτά …και έτσι αρχίζουν τις εκδηλώσεις του κώλου, ώστε τα λεφτά να μην φαίνονται και να εξαφανίζονται.
Τη μια διοργανώνουν εκδήλωση για τον ασήμαντο τάδε ποιητή …την άλλη διοργανώνουν μια εκδήλωση για τον καραγκιόζη, την παρά άλλη εκδήλωση παιδικού θεάτρου. Νά ταξίδια και συμμετοχές στα βαλκάνια …νά κάτι μισθούς, που, αν τους δει το φως της δημοσιότητας, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.

Έτσι, με έναν “σμπάρο δυο τρυγόνια”. Όλοι ευχαριστημένοι και ποτέ δεν δουλεύουμε. Καί φίρμες είμαστε καί κάνουμε και τη “δουλειά” του κόμματος.
Έτσι ο κατασκευασμένος επιτυχημένος της πόλης —με μια δόση χιούμορ— μας περνάει την άποψη του Γιωργάκη, σαν να είμαστε ζώα και με μια μαντινάδα του κώλου μάς λέει ότι ο Τρισέ είναι και σωτήρας μας.

Παρόμοια δουλεύουν και οι σύλλογοι των Αθηνών. Με αυτόν τον τρόπο ελέγχουν τον εκδοτικό χώρο και επιλέγουν ποιος θα είναι ο “κατασκευασμένος” επιτυχημένος. Αυτός, που θα τον πηγαίνουν στα κανάλια τους, στις εφημερίδες τους και γενικά θα παίρνει τα βραβεία τους, αλλά ταυτόχρονα θα καπελώνει οτιδήποτε είναι εκτός των συμφερόντων τους.
Με παρόμοιο τρόπο δουλεύουν σε κάθε πόλη ανάλογοι σύνδεσμοι ΚΑΡΤΕΛ και όλοι μαζί είναι οι τροχοί του παρακράτους και τροχοπέδη της πατρίδας μας …κατά τα άλλα, ο Γιωργάκης ανοίγει "Πόλεμο" με τα ΚΑΡΤΕΛ και τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ, που οι ίδιοι οι άνθρωποί του τροφοδοτούν και συντηρούν.

Μια έτσι, μια αλλιώς, ο Μπάμπης κοντά 30 χρόνια κάνει ένα “θεάρεστο” έργο για τα αφεντικά του και για το παρακράτος και μπορεί να ανακηρυχθεί σε πρώτο κομματόσκυλο. Του δίνουμε τα εύσημα, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε να θέλει και να μας χρεώσει και τον λογαριασμό …αυτό πάει πολύ.

Ο Μπάμπης κάθε χρόνο με το ίδιο ποίημα —που το έχει μάθει καλά— και οι πλάτες του και όσοι βολεύονται από αυτήν την πολιτική, φροντίζουν ώστε να παρουσιάζεται σαν “κολοσσός της Ρόδου”. Έτσι, μεταξύ αστείου και σοβαρού, έρχεται να μας πει …“Bravo Γιώργο”. Εμείς θέλουμε να του πούμε …“Bravo BABIS”, έχετε στήσει μια κομπίνα-επιχείρηση, στην οποία κανένας εισαγγελέας δεν μπορεί να επέμβει. Μια επιχείρηση, που μπορεί και βγάζει περισσότερα κέρδη και από κάθε εργοστάσιο της πόλης. Μετά την Παπαρήγα, το δεύτερο μετάλλιο επιχειρηματικότητας είναι σίγουρο ότι σου ανήκει και το κέρδισες με την "αξία" σου. Όμως, όλα τα όνειρα μια μέρα τελειώνουν και από αυτήν τη στιγμή είμαστε σίγουροι ότι και το δικό σου όνειρο θα λήξει πολύ σύντομα …και όλα αυτά γιατί 30 χρόνια όνειρο εις βάρος τις κοινωνίας είναι πολλά. Δεν συμφωνείς;

Ο Ηρακλής είναι ήδη έξω από τον στάβλο σας. Δεν θα περάσει παρά πολύς χρόνος, που όλες μαζί οι κοπριές σας θα καθαρίσουν, γιατί αυτό είναι γραφτό να γίνει. Απλά έπρεπε να δώσεις αφορμή, για να γίνει αυτό. Έπρεπε να τον καλέσεις και με τις προκλητικές σου δηλώσεις το κατάφερες. Ζήτησες να αναλογιστούμε πώς θέλουμε να ζούμε στο μέλλον και αποφασίσαμε ότι δεν θέλουμε να ζήσουμε, αν είναι να μας κοροϊδεύουν κάτι άτομα σαν και του λόγου σου.

Το παρόν κείμενο, όπως θα κατάλαβες, αποτελεί μια πρόκληση σε κάθε εισαγγελέα, που νομίζει ότι μπορεί να καθαρίσει την κόπρο σας …έστω κι αν δεν είναι ο Ηρακλής. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει, αλλά …“ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”.


Υ.Γ.
Με όλα αυτά εμπνευστήκαμε και εμείς μια μαντινάδα για τον Τρισέ
Όντας αδέρφια με τους Κρητικούς …"αγαπητέ" ΜΠΑΜΠΗ.

Τα βρωμερά τα κόλπα σου
Τρισέ θα μετανιώσεις
Εδώ είναι Ελλάδα …ξέχασες
Σαν το κερί θα λιώσεις.

Εδώ πέφτουν βασίλεια
Και αυτοκρατορίες
Και ήρθε ένας τενεκές
Ν' ανοίξει ιστορίες.

Τα χαιρετίσματα στον αδερφό σου και άλλη φορά να εμπνέεται μαντινάδες για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .