Ισραήλ προς ΗΠΑ: "Σκληρό" εμπάργκο στο Ιράν.ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ*???

JEWISHΣε διπλωματική επίθεση εναντίον του Ιράν προχώρησε το Ισραήλ, καλώντας τις ΗΠΑ, να εφαρμόσουν σε βάρος της ασιατικής χώρας εμπάργκο όμοιο με αυτό της Κούβας, το οποίο θεωρούν αποτελεσματικό. Κίνητρο των Ισραηλινών είναι ο φόβος   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
μήπως το Ιράν αποκτήσει πυρηνική βόμβα και η έκκληση προς τις ΗΠΑ γίνεται με την προτροπή ακόμα και της παράκαμψης του Συμβούλιο Ασφαλείας, αν αυτό δεν ανταποκριθεί άμεσα.
Σχετικές δηλώσεις έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

 Οι δηλώσεις Λίμπερμαν:
"Ανησυχούμε λίγο από τον ρυθμό των εξελίξεων στη διεθνή σκηνή. Πιστεύω ότι από τώρα και στο εξής το Ισραήλ θα πρέπει ίσως να αλλάξει λίγο την πολιτική του για το Ιράν, και θα πρέπει να ζητήσουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να υιοθετήσουν το κουβανικό μοντέλο. Εδώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μόνες τους μπορούν να κάνουν τα πάντα για να σταματήσει αυτό (το ιρανικό) πρόγραμμα. Το κουβανικό μοντέλο είναι πολύ απλό. Έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητα του. Και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκρίνουν τη νομοθεσία και ολόκληρο το κουβανικό μοντέλο προς το Ιράν χωρίς να αναμένουν κατανόηση και συναίνεση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, αυτό θα είναι αρκετό για να στραγγαλίσει και να ρίξει το ιρανικό καθεστώς".
  
Πηγές: ΑΠΕ, Ρόιτερ

Υ.Γ* ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ  Η ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ...ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΛΟ ΧΡΟΝΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .