Αντισυνταγματική η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε.

Έχει αναστείλει το Σύνταγμα η Κυβέρνηση;
Ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποθέταμε, ότι δηλαδή έχουμε απολέσει μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την οικονομική μας επιβίωση και τη λήψη μέτρων για τη σωτηρία μας από τη χρεοκοπία. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «συνεργασία» με το ΔΝΤ, λες και είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ποιος θα μας στηρίξει και με ποιους όρους.

Εδώ όμως τίθεται και ένα άλλο ζήτημα: Το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος προβλέπει ότι «για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
Αυτό σημαίνει ότι τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως η «συνεργασία» με το ΔΝΤ αλλά και με τον γαλλογερμανικό άξονα, για οικονομική στήριξη πρέπει να «περάσουν» από τη Βουλή και να κυρωθούν με την αυξημένη πλειοψηφία που προαναφέρθηκε, στο μέτρο που συνεπάγονται υπαγόρευση μέτρων και πολιτικών στα αρμόδια εθνικά όργανα και ιδίως στο Υπουργείο Οικονομικών. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν εφάρμοσε το Σύνταγμα, ενημερώνοντας τη Βουλή, αλλά κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το τι όρους περιλαμβάνουν οι συμφωνίες στήριξης που έχει ήδη συνομολογήσει, ασκώντας ένα είδος μυστικής οικονομικής διπλωματίας άνευ προηγουμένου!
Πρέπει τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, με προεξάρχουσα τη νέα Δημοκρατία, να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την ενδελεχή ενημέρωση για τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί και την κύρωση των συμφωνιών αυτών για να ξέρουμε όλοι με τι όρους έχουμε δεσμευθεί και για πόσες γενεές. Το ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανασταλεί το Σύνταγμα!
Α.Ι.Κ.
http://gataros.blogspot.com/2010/02/blog-post_7884.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .