Υπό κοινοτική … «κατοχή»

Υπό κοινοτική «κατοχή» βρίσκεται και επισήμως πλέον η Ελλάδα αφού τις επόμενες ημέρες θα έλθει στη χώρα μας Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος θα εγκατασταθεί μόνιμα και θα ελέγχει την ελληνική οικονομία. Για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά χρονιά χώρα – μέλος θα έχει… υπουργό Οικονομικών διορισμένο από τις Βρυξέλλες. Ο Επίτροπος θα λύνει και θα δένει στην Αθήνα, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να του παρέχει όλα τα στοιχεία που διαθέτει, ενώ θα λαμβάνει και εντολές για το τι πρέπει να κάνει.
Πρόκειται για μια επονείδιστη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο της γενικότερης συμφωνίας για διάσωση της οικονομίας με πολύ σκληρά ανταλλάγματα.
Τα υπόλοιπα μέτρα που επιβλήθηκαν στον Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκειά των επαφών του στο Νταβός θα είναι φορολογικού χαρακτήρα και καθαρά εισπρακτικού. Από την θέσπιση ανώτατου φορολογικού συντελεστή 40% αλλά από τα 50.000 ευρώ και πάνω αντί 85.000 που ήταν μέχρι σήμερα, μέχρι και προτάσεις για μόνιμο φόρο στα αυθαίρετα, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, γενικό πάγωμα σε μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ.
Γίναμε περίγελος της Ευρώπης …
Τα υπόλοιπα εδώ: Γερμανία – Γαλλία ετοιμάζονται να μας σώσουν

Γερμανία – Γαλλία ετοιμάζονται να μας σώσουν



H κατάρτιση εκ μέρους της Γερμανίας και της Γαλλίας σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα κυριαρχεί στα παρασκήνια της ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά και στον διεθνή Τύπο. Κανείς δεν έλαβε σοβαρά υπόψη του τις διαψεύσεις του Βερολίνου και του Παρισιού, όταν η γαλλική εφημερίδα «Μοντ» αποκάλυψε ότι τα κράτη της ζώνης του ευρώ ετοιμάζονται να βοηθήσουν την Ελλάδα. Το γεγονός άλλωστε ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Έθνους της Κυριακής», η διοχέτευση της είδησης έγινε από το γαλλικό προεδρικό περιβάλλον, αποδεικνύει την αξιοπιστία της πληροφορίας.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό από ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή ότι δεν αποκλείονται μέτρα βοήθειας στη χώρα μας, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει από κράτη-μέλη της ΕΕ αλλά από θεσμούς όπως είναι το ΔΝΤ ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Στον κυριακάτικο Τύπο οι πληροφορίες γύρω από αυτό το ενδεχόμενο και το παρασκήνιο είναι πάρα πολλές. Όλες θεωρούν πιθανή την ανάληψη δράσης από τις ευρωπαϊκές αρχές για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.
Τα σενάρια που παρατίθενται για το σχέδιο διάσωσης είναι η έκδοση ευρωομολόγου, κάποιες χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν ως εγγυήτριες δυνάμεις ενός ελληνικού δανεισμού, να αγοράσει ελληνικά ομόλογα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης, να διοχετευτούν κονδύλια με τη μορφή δανείου από κοινοτικά ταμεία.
Παράλληλα, επισημαίνεται πως η όποια κοινοτική βοήθεια δοθεί, αυτή δεν θα προσφερθεί χωρίς προηγουμένως να αναληφθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και άλλα πρόσθετα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση.
Την προσεχή Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τη γνωμοδότησή της για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και θα παραπεμφθεί στο Ecofin στις 16 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί.
Πληροφορίες επιμένουν ότι στο κείμενο θα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει έτοιμα και άλλα μέτρα άμεσης εφαρμογής, τα οποία θα ανακοινώσει ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα «απόρριψης» του Προγράμματος.
 http://www.antinews.gr/?p=32917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .