ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥN ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ….















Η Γερμανία δεν ξεχνά το Άουσβιτς.

ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ.

Ζωντανή θα παραμείνει η μνήμη του ολοκαυτωματος και των κρεματοριων.Το ποσό των 60 εκατ. ευρώ διέθεσε σήμερα η Γερμανία προκειμένου να συντηρηθεί στην Πολωνία το στρατόπεδο συγκέντρωσης “Αούσβιτς-Μπιρκενάου”, που αποτέλεσε τόπο μαρτυρίου για περισσότερο από ένα εκατομμύριο Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.


Την είδηση ανακοίνωσε η πολωνική κυβέρνηση, ενώ ο...

πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για το Αουσβιτς και πρώην κρατούμενος στο ναζιστικό κολαστήριο, Βλαντισλάβ Μπαρτοτσέφσκι επισήμανε ότι “πρόκειται για απόδειξη υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στην Ιστορία και μαρτυρεί την εμπιστοσύνη και την πίστη σε ένα κοινό μέλλον”.
Εν τω μεταξύ και άλλα κράτη ανακοίνωσαν σήμερα ότι θέλουν να συνδράμουν στη συγκέντρωση του ποσού των 120 εκατ.ευρώ ,για να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη του Αουσβιτς. Το στρατόπεδο των 2.000 στρεμμάτων και των 455 παραπηγμάτων από τα οποία σε καλή κατάσταση είναι τα 155 και το μουσείο του, επισκέφθηκαν πέρυσι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, κατά την πενταετία 1940-1945 θανατώθηκαν τουλάχιστον 1,1 εκατ. άνθρωποι, Εβραίοι, Ρομά, κομμουνιστές, και όμηροι από την κατεχόμενη Ευρώπη.

Πηγή: http://www.enet.gr/?http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_6230.htmli=news.el.kosmos&

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
    ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ
    ΝΑΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
    ΔΗΛ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ!!

    ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .