Τί ακριβώς θέλουν; Δήλωση μετάνοιας ότι θα είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά;

Βρήκα αυτόν τον πίνακα σε κάποιο ιρλανδικό οικονομικό site και μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρων. Πρόκειται για ένα πίνακα όπου προστίθεται το έλλειμμα και η ανεργία, παρουσιάζοντας έτσι τις πιο προβληματικές οικονομίες από αυτές που παρακολουθεί ο οίκος Moody's.

Όπως φαίνεται, ακριβώς μετά από εμάς είναι η Αγγλία (με μεγαλύτερο έλλειμμα!) και 2 θέσεις μόλις πιο κάτω οι ΗΠΑ. Αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος των 2 παραπάνω οικονομιών, καταλαβαίνει αν η Παγκόσμια οικονομία ανησυχεί η απειλείται από την Ελλαδίτσα η από κάπου αλλού.
Γιατί λοιπόν τέτοια αγωνία για την Ελλάδα;
Γιατί όλος αυτός ο πόλεμος;

Αυτό που σκέφτομαι ανάμεσα σε άλλα, είναι... βέβαια η αντίδραση του κόσμου, που αναμένεται στην Ελλάδα πιο καυτή. Κάτι ο Δεκέμβρης, κάτι το άθροισμα ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ότι και η δύναμη των άλλων αριστερών κομμάτων και ομάδων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτό που δείχνουν οι εκλογές,κάτι η πίεση των αριστερών του ΠΑΣΟΚ, κάτι οι απεργίες που εξαγγέλλονται, έκαναν την S&P να πει πως "τα μέτρα από μόνα τους δεν είναι αρκετά" και να σπεύσει να μας υποβαθμίσει. Δηλαδή τι άλλο εκτός από οικονομικά μέτρα χρειάζεται; Μήπως καμιά φυλακή; Καμιά εξορία; Τι ακριβώς θέλουν; Δήλωση μετάνοιας ότι θα είμαστε καλά και υπάκουα παιδιά; Απ' ότι φαίνεται εκτός από τα ελλείμματα, ανεβαίνουν στα ύψη και το θράσος,και οι αποικιοκρατικές λογικές!
Βλέπετε το χρήμα, ου γαρ έρχεται μόνον. Η "μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι",
η κάπως έτσι τέλος πάντων.
Υ.Γ. Στον πίνακα με πορτοκαλί το έλλειμμα και με μπλε η ανεργία.http://apneagr.blogspot.com/2009/12/blog-post_5684.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .