τέλη κυκλοφορίας... ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι χιλιάδες διαμαρτυρίες καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα για τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας... ...οδηγούν σε αγωγές κατά της απόφασης των υπουργών Περιβάλλοντος και Οικονομικών για αύξηση των πράσινων τελών, αφού οι αυξήσεις σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 100%!

Τα ινστιτούτα καταναλωτών σε όλη την χώρα έχουν πλημμυρίσει από χιλιάδες καταγγελίες πολιτών που έλαβαν το νέο… χαράτσι, το οποίο από ότι φαίνεται δεν ανταποκρίνεται στις νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αναλογικότητας στα βάρη των πολιτών.

«Δηλαδή, οι έχοντας περισσότερα θα πληρώσουν λιγότερα, και αντιστρόφως, οι έχοντες λιγότερα θα βγάλουν και πάλι τα κάστανα από την φωτιά!» λέει με έμφαση στο ΝewsIt.gr ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Γιώργος Λεχουρίτης.

«Επειδή τα τέλη είναι φόρος θα πρέπει κατά το Σύνταγμα να κατανέμονται στους πολίτες ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή έχουμε το ακριβώς αντίστροφο! Ας μην γελιόμαστε, πρόκειται για ένα φοροεισπρακτικό μέτρο, και όχι για ένα μέτρο κατά της ρύπανσης» σημειώνει ο αντιπρόεδρος του νέου ΙΝΚΑ και δικηγόρος Δημήτρης Καραμήτσας.....


Συνταξιούχος, ιδιοκτήτης ΙΧ του 1971, έλαβε ειδοποιητήριο για το παλαιό του αυτοκίνητο, σύμφωνα με το οποίο: αντί του ποσού των 464 ευρώ που πλήρωνε, καλείται τώρα να πληρώσει το διπλάσιο, δηλαδή 821 ευρώ, αφού στο τέλος κυκλοφορίας έχουν συμπεριληφθεί ειδικός φόρος και περιβαλλοντολογικά τέλη.


«Ποιος δεν θα ήθελε» αναρωτιέται ο κ.Λεχουρίτης «να αλλάξει το παλαιό του αυτοκίνητο με ένα νέο, νέας τεχνολογίας και ασφάλειας, ώστε να πληρώνει και μειωμένα τέλη;».

Μετά το μπαράζ καταγγελιών, καταναλωτικές οργανώσεις σε όλη την χώρα ετοιμάζουν να καταθέσουν συλλογικές και ομαδικές αγωγές κατά της απόφασης, ώστε το μέτρο άμεσα να αποσυρθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .