ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ. 300.000€ ΕΓΙΝΑΝ 200€... Σκανδαλώδης διαγραφή υψηλού προστίμου στο Υπουργείο Οικονομικών .


Σκανδαλώδης διαγραφή υψηλού προστίμου στο Υπουργείο Οικονομικών 21:04 - 18 Σεπτέμβριος 2009

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρό σκάνδαλο διαγραφής προστίμου ύψους 300 χιλ. ευρώ έλαβε εμπλέκονται ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.


Η υπόθεση έγινε γνωστή πολύ πρόσφατα, ενώ είχε ξεκίνησε από το 2006 όταν γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών εισήγαγε στη χώρα περίπου 2 εκατ. ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών με ψευδή δικαιολογητικά προέλευσης. Τότε το Α τελωνείο Θεσσαλονίκης είχε επιβάλλει πρόστιμο 300 χιλ. Ευρώ.
Η εταιρεία προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, καταβάλοντας ωστόσο το 30% του προστίμου όπως απαιτείται. Ωστόσο παρά το ότι η υπόθεση βρισκόταν υπό εκδίκαση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Διεύθυνση Τελωνείων, με απόφαση της διέγραψε το πρόστιμο αντικαθιστώντας το με πρόστιμο 200 ευρώ.


Η απόφαση εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες. Μόλις η υπόθεση έγινε γνωστή, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΙΟ, κ. Θανάσης Σκορδάς διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για να βρεθούν ποια υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΟΙΟ εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .