ΤΑΔΕ ΕΦΗ -Μεταξία Τσιποπούλου, Αρχαιολόγος : «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους οι Μινωίτες ήταν σημιτικό φύλο»


-Μεταξία Τσιποπούλου, Αρχαιολόγος :
A. Ποιά είναι όμως η κυρία Μεταξία Τσιποπούλου που πληρώνεται απ' τον Ιδρώτα του Ελληνικού Λαού; Μεταξία Τσιποπούλου, Διευθύντρια Εθνικού Αρχείου Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού σύζυγος του κυρίου Rupp, αγαπημένου αρχαιολόγου του Ισραήλ.

E.E.I. / Office of the President
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Κυριακή, 19 Ιουλίου 2009


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ DAVID W. RUPP,
ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ/PRESIDENT ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ

Ο Dr. Rupp γεννήθηκε το 1944 στην πόλη Ντιτρόιτ της Πολιτείας Μίσιγκαν (ΗΠΑ). Μετά την αποφοίτησή του από το Grosse Pointe High School, συνέχισε τις σπουδές του στο University of Michigan (A.B.- Anthropology), στο University of Pennsylvania (M.A.-Classical Archaeology) και στο Bryn Mawr University (PhD-Greek Art & Architecture-Etruscan Art & Archaeology).

Η σταδιοδρομία του στο χώρο της εκπαιδεύσεως ξεκίνησε το 1968 (καθηγητής Ιστορίας στο Friend's Central School της Φιλαδέλφειας-ΗΠΑ) και η πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του το 1974 στο Brock University, St. Catharines, Οντάριο Καναδά (Assistant Professor-Department of Classics). To 1980 έγινε Associate Professor και το 1989 Professor of Mediterranean Art & Archaeology. Από το 2004 είναι Professor Emeritus του ίδιου Πανεπιστημίου. Ευρεία είναι και η διοικητική-ακαδημαϊκή εμπειρία του: Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Προϊστάμενος του Department of Classics (Chairman, 1984-1987, και Acting Chairman, 1994, 1998, 2001), εκλεγμένο μέλος της University Senate και επί κεφαλής Επιτροπών της, Έφορος του Μουσείου Κυπριακών Αρχαιοτήτων του Brock University, Acting Director του Καναδικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στην Αθήνα κ.ά.

Σημαντική, εξ' άλλου, είναι η δραστηριότητά του στον τομέα των αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο Ισραήλ, σημαντικό και το συγγραφικό έργο του (το οποίο, εκτός των επιστημονικών-ακαδημαϊκών μελετών, άρθρων κ.λ., περιλαμβάνει και τα βιβλία "Peripatoi: Athenian Walks " - "Αθηναϊκοί Περίπατοι ").

Ο νέος Διευθυντής /President του Κολλεγίου έχει στενούς δεσμούς με την Ελλάδα -πέραν των σχετιζόμενων με αυτό καθαυτό το πεδίο της επιστημονικής-ακαδημαϊκής δραστηριότητάς του. Τα τελευταία χρόνια είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Κρήτης. Η σύζυγός του Μεταξία Τσιποπούλου είναι αρχαιολόγος, Διευθύντρια Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ανατολικής Κρήτης.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ/PRESIDENT DR. DAVID W. RUPP ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗΚΟΣΤΗ ΕΚΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΩΣ COMMENCEMENT 2005

President's office email: acpresof@haef.gr

http://www.haef.gr/gr/president/index.php
B.Ποιά η σχέση της κυρίας Τσιποπούλου με το Μητσοτακέικο ;
http://www.culture.gr/h/4/gh430.jsp?obj_id=4809
Quote:
Ενδεικτική Βιβλιογραφία...
1. Τσιποπούλου Μ., "Δαιδαλικά της συλλογής Κ. και Μ. Μητσοτάκη", ΑΑΑ XIV, (1981), 280-284, εικ. 1 – 7
2. Μινωικός και ελληνικός πολιτισμός από τη συλλογή Μητσοτάκη, Αθήνα, 1992, 140, αρ. 146
Έτσι λοιπόν για να γνωρίζουμε και μεις ορισμένα πράγματα για την εν λόγω κυρία, για την οποία ο κύριος Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό Λαό αμέσως!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΑΜ.Β ΕΔΩ
ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΛΙ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ /////ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΗΓΗ :http://www.hypervorea.net/antepithesi/viewtopic.php?f=2&t=4702&start= Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .