Ιερείς αντίθετοι με το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής




Αθήνα-ειδήσεις


Στην κολυμπήθρα του Συμβουλίου Μπαμπινιώτη θα «εξαγνιστεί» το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής, το οποίο δέχεται επιθέσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους εν όψει της πολιτικής απόφασης για το πότε και το πώς θα εισαχθεί στα σχολεία. Με αφορμή την επιστολή που έστειλαν ορισμένοι ιερείς προς την Ιερά Σύνοδο ζητώντας να μεταφέρει στο υπουργείο Παιδείας τις διαφωνίες τους για τη διδασκαλία του μαθήματος, ο υπουργός κ. Α. Σπηλιωτόπουλος επανέλαβε την προ μηνός δήλωσή του στον ΕΤ ότι το θέμα «πρέπει να συζητηθεί μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που γίνεται στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». «Εκεί, βεβαίως», πρόσθεσε, «ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τα δικά του επιχειρήματα και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα υπάρχει η απαιτούμενη σύνθεση». «Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ταπεινώς φρονούμε ότι υπαγορεύεται “εκ του πονηρού”. Παρατηρούμε ότι τα μικρά παιδιά που διδάσκονται στημένα από τους γονείς τους ή από ειδικούς τα περί του σεξ αποκτούν ένα άγχος», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή των ιερέων. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «είναι κατορθωτή η εγκράτεια και η καθαρότητα μέχρι του γάμου και η διά βίου παρθενική ζωή και ότι τα παιδιά του δημοτικού δεν έχουν υπευθυνότητα για να προφυλαχθούν από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το ΑΙDS». Ο υπουργός Παιδείας σχολίασε σε χαμηλούς τόνους αυτού του είδους τις αντιδράσεις επιλέγοντας να κάνει λόγο για διαφορετικές απόψεις। «Δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε όλοι σε όλα», είπε. «Αλλωστε», συνέχισε, «από την πρώτη στιγμή είπα ότι το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία αλλά και με τα μαθήματα τα οποία πρέπει να μείνουν, να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από τα σχολεία».ΤΡΙ--------ΚΑΛΑ

Να μην μαθαίνουν τα παιδιά τίποτα για το ΣΕΧ και να βρίσκονται σε άγνοια σε ενα από τα σοβαρότερα θέματα της ζωής τους ,επειδή οι άγαμοι κληρικοί Αυθαίρετα και χωρίς καμία βάση θέλουν την κοινωνία οπισθοδρομική.
Ποιος έκανε έτσι την κοινωνία ο Χριστός ; ΟΧΙ ποιοι την έκαναν;
ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ……..η συνέχεια σε επόμενο επεισόδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .