ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΥΘΟΙ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ....
Οι δέκα κορυφαίοι μύθοιΤώρα που τελείωσε η ξεφτίλα του Αλαφούζου για τους δέκα σημαντικότερους Έλληνες, ας στήσουμε και εμείς μια πασαρέλα। Ας παρουσιάσουμε και εμείς άλλους δέκα। Τους δέκα ισχυρότερους μύθους – στα όρια του θρύλου – της νεώτερης ελληνικής ιστορίας. ΔΕΚΑ μύθοι που διατηρούνται αναλλοίωτοι στο πέρασμα των δεκαετιών και πολύ συχνά στιλβώνονται και λαμπρύνονται, που ενδύονται την πορφυρή χλαμύδα της δόξης αφού προηγουμένως απεκδυθούν το ράκος της ντροπής και της ιδιοτέλειας.

Στην 10η θέση βρίσκεται ο μύθος των ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στον ελλαδικό χώρο. Άνθρωποι με πανάκριβα πτυχία, είτε είναι υπουργοί είτε είναι δημοσιογράφοι υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και επιχειρούν να παρουσιάσουν τα διάφορα Mall, Carrefour, IKEA, κλπ ως επενδύσεις γιατί – λένε – δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτό είναι – αν όχι καταφανέστατο ψεύδος – τουλάχιστον απίστευτη ηλιθιότητα και χρειάζεται ασύλληπτο θράσος προκειμένου να το υποστηρίξεις. Επιγραμματικά θα πούμε το εξής:Η επένδυση είναι μια πολύ θετική δραστηριότητα, την οποία έχουν ανάγκη όλα τα κράτη, προκειμένου να αναπτυχθούν. Είναι μια δραστηριότητα, την οποία τα κράτη όχι μόνον δεν την αντιλαμβάνονται ως εχθρική, αλλά για να την εξασφαλίσουν, την επιδοτούν κιόλας. Επένδυση είναι για παράδειγμα να έρθει η Mercedes στην Ελλάδα και να χτίσει ένα εργοστάσιό της. Ποιο το κέρδος; Τεράστιο και πολυεπίπεδο.Δίνει μεροκάματα και άρα απασχόληση στον ελληνικό λαό. Καλύπτει ανάγκες της αγοράς, χωρίς να απαιτείται οικονομική "αιμορραγία" για πανάκριβες εισαγωγές. Δημιουργεί υποδομές, για να μπορέσει να λειτουργήσει. Εξαιτίας μιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα βελτιωθούν τα δίκτυα ρεύματος, τα οδικά δίκτυα και οτιδήποτε άλλο τη διευκολύνει, για ν' ανταπεξέλθει στις ανάγκες της. Ταυτόχρονα αξιοποιεί πρώτες ύλες, οι οποίες χωρίς αυτήν και τις ανάγκες της θα δίνονταν "τζάμπα" σε άλλα κράτη με ανεπτυγμένη παραγωγή.

Στην 9η θέση βρίσκεται ο μύθος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ।

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΔΩΚΑΙ ΚΛΑΨΤΕ -ΓΕΛΑΣΤΕ-ΑΡΜΑΤΩΘΕΙΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .