ΕΚΤΑΚΤΗ επιχορήγηση στους Ο Τ Α (ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ)


Έκτακτη επιχορήγηση στους ΟΤΑ
Στην ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χρήματα από το πρόγραμμα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, αποσκοπεί η έκτακτη επιχορήγηση ύψους 119.800.943,33 ευρώ που ενέκρινε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος και δίνεται προς όλους τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Το ποσό της έκτακτης επιχορήγησης θα αντληθεί από το λογαριασμό του υπουργείου, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πρόκειται για τα αναδρομικά έσοδα του τετραμήνου, που προκύπτουν από την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, διαστήματος Ιανουαρίου-Απριλίου 2009.
Τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και κατά προτεραιότητα δαπανών μισθοδοσίας προσωπικού των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και χώρων άθλησης, που μεταφέρθηκαν στους ΟΤΑ.
Αναφερόμενος στην απόφαση του ο υφυπουργός δήλωσε: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση, συνεπής στις δεσμεύσεις της, στηρίζει με ουσιαστικό τρόπο την Αυτοδιοίκηση. Στο πλαίσιο αυτό, αποδίδουμε στους δήμους και τις κοινότητες αναδρομικά -για το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου- την υπέρ τους διαφορά από τη σημαντική αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς τους ΟΤΑ α' βαθμού για το 2009. Συνεχίζουμε σταθερά τη μεγάλη τομή στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όλων των πολιτών».Νωρίτερα, επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι οδηγεί τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χρεοκοπία εξαπέλυσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης*. " Η κυβέρνηση, οδηγεί την αυτοδιοίκηση σε χρεοκοπία και οικονομικό στραγγαλισμό", κατήγγειλαν από κοινού, ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ο επικεφαλής της παράταξης της ΕΝΑΕ Γιάννης Μίχας και ο γραμματέας του τομέα εσωτερικών, Θύμιος Σώκος. Αφορμή για τις καταγγελίες, αποτέλεσε η αφαίρεση φόρου για τα τέλη αυτοκινήτων, όπου όπως υποστήριξαν αποτελεί μία αμελητέα ελάφρυνση για τον καταναλωτή, αλλά συγχρόνως, την απώλεια ενός σημαντικού πόρου της αυτοδιοίκησης.
ΠΗΓΗ: ΝΕΤ -ΑΠΕ/ΜΠΕ


ΑΦΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ।

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ .

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΙ ΟΛΟΙ Η ΚΑΝΕΙΣ.


*ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥ ΠΑΣΟΚ ,ΦΗΜΕΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ।


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΗΜΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΦΤΥΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΣΟΚ.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .