Δ.Υ Πρόσθετη έκτακτη εισφορά μισού μισθού σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για να σωθεί το εφάπαξ τους αποφάσισε η Διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας.

ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ .......ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ Δ। ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΙΣΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ।
Μισός μισθός από κάθε δημόσιο υπάλληλο για να σωθεί το εφάπαξ
Πρόσθετη έκτακτη εισφορά μισού μισθού σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για να σωθεί το εφάπαξ τους αποφάσισε η Διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας.Παράλληλα, με βάση την εισήγηση του προέδρου Γ. Θωμόπουλου, ελήφθη απόφαση πάγιας εισφοράς 2% στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων και λήψη δανείου άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Η έκτακτη εισφορά προτείνεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις σε διάστημα δύο έως τριών ετών. Με δεδομένο πως ο μέσος μισθός στο Δημόσιο είναι 1.100 ευρώ, κατά μέσο όρο ο κάθε εργαζόμενος θα καταβάλει 550 ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με πρόταση, για να μετριαστούν οι αντιδράσεις σχεδιάζεται το ποσό να μην ξεπερνάει τα 10 ευρώ το μήνα.Οσον αφορά τα επιδόματα, αυτά διαμορφώνονται κατά μέσο όρο στα 400 ευρώ και σε γενικές γραμμές κυμαίνονται από 200 έως 600 ευρώ (σε ελάχιστες περιπτώσεις φτάνουν και τα 2.000 ευρώ). Ετσι, με βάση αυτούς τους υπολογισμούς κατά μέσο όρο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καταβάλλουν 100 ευρώ το χρόνο. Επίσης αποφάσισαν:-Την καταβολή έκτακτης χρηματοδότησης από το Δημόσιο 200 εκατομμυρίων ευρώ για να επιταχυνθεί ο ρυθμός έκδοσης του εφάπαξ βοηθήματος.-Την υπαγωγή στο Ταμείο όσων απασχολούνται στο Δημόσιο με συμβάσεις αορίστου χρόνου και έχουν λιγότερα από 15 χρόνια υπηρεσίας.Το Ταμείο χρωστάει σήμερα το εφάπαξ σε 15.300 εργαζόμενους και έχει έλλειμμα 670 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν βρεθεί λύση όσοι υποβάλλουν τώρα το εφάπαξ θα πάρουν το βοήθημα μετά από τρία χρόνια. Για την απόδοση του εφάπαξ στο σύνολο των συνταξιοδοτηθέντων δημοσίων υπαλλήλων απαιτούνται αποθεματικά περισσότερα των 500 εκατ. ευρώ, ενώ το ταμείο διαθέτει περίπου 150 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια έχουν επενδυθεί σε μετοχές και πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση. Μόνο για την εξυπηρέτηση 10.000 αιτήσεων για εφάπαξ στον ασφαλιστικό νόμο προβλέπεται η μεταβίβαση περίπου 230 εκατ. ευρώ από τα 600 εκατ. των αποθεματικών του ΤΑΔΚΥ (επικουρικό και εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων). Τα υπόλοιπα αποθεματικά του εν λόγω ταμείου θα κατευθυνθούν, όπως και οι ασφαλισμένοι, στο επικουρικό ΤΕΑΔΥ.[πηγή: απογευματινή]
Αναρτήθηκε από Σωκράτης Ε. Αντωνακάκης στις 12:24 πμ
Ετικέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .