ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ--------- -Ενωση θεολόγων ν. Λάρισας ( Aπάντηση του καθηγητή κ. Κογκούλη σε αμφισβητίες)


ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΜΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΕΣ ।
ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ.Ξ.Α

Aπάντηση του καθηγητή κ. Κογκούλη σε αμφισβητίες
Καταχωρήθηκε: April 6, 2009, 11:42am EDT από Xaris Andreopoulos
Από τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή Παιδαγωγικής του Τμήματος Θεολογίας κ. Ιωάννη Κογκούλη λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, μέ την οποία απαντά σε επικριτικούς σχολιασμούς (που έγιναν σε άλλο blog) των δηλώσεων που είχε κάνει (την Παρασκευή, 27/3/09) μιλώντας στο Ρ/Σ της Ι. Μητρόπολης Λάρισας περί της αναγκαιότητος διορισμού θεολόγων στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ( [theologylar.blogspot.com] ):"Σε απάντηση σχολίων για την ανάγκη διορισμού θεολόγων καθηγητών στα Δημοτικά σχολεία στις 29/3/2009 στο blog: [thriskeftika.blogspot.com] επιθυμώ να γνωρίσω στον ανώνυμο συνομιλητή τα εξής:Ήμουν φοιτητής, όταν είχα το θάρρος να διατυπώσω τη θέση πως στο χώρο των εκκλησιαστικών μνημείων πρωτεύουσα θέση έχουν οι θεολόγοι εξειδικευμένοι στη Χριστιανική Αρχαιολογία.Τις θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου δεν τις εξέφρασα για πρώτη φορά τώρα. Δυστυχώς, η φωνή κάποιων δεν ακούγεται.Με την ανάληψη της διακονίας μου ως Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κατέθεσα πρόταση για τη δημιουργία νέου Τμήματος στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. με την ονομασία «Τμήμα Θεολογικών Εφαρμογών», η οποία δυστυχώς πολεμήθηκε και πολεμείται. Προσωπικά εξακολουθώ να αγωνίζομαι για την υλοποίηση αυτής της πρότασης, που στόχο έχει την αναβάθμιση των Θεολογικών Σχολών και την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τους.* Ως προς την ίδρυση Τμημάτων Επιμόρφωσης πληροφορώ τους χρήστες του Διαδικτύου ότι ήδη εδώ και ενάμιση χρόνο με δική μου πρωτοβουλία ως Κοσμήτορα, χωρίς οικονομική ενίσχυση, λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Θεολογική Σχολή για τους θεολόγους καθηγητές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ανοιχτό Επιμορφωτικό σεμινάριο «Διά βίου εκπαίδευση των θεολόγων καθηγητών». Επιθυμία μου είναι, όταν βρεθούν οικονομικοί πόροι, να γίνει εξακτίνωση του εν λόγω σεμιναρίου και σε άλλες εκπαιδευτικές Περιφέρειες".Ο ΚοσμήτοραςΙωάννης Β। ΚογκούληςΚαθηγητής Πανεπιστημίου
http://theologylar.blogspot.com/2009/04/blog-post_06.html

ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΕΜΑΙΛ ΑΝ "ΑΚΟΥΣΕΤΕ" ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ "ΑΚΟΥΣΕΙ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλες οι απαντήσεις που έχουν ως στόχο να προάγουν τον διάλογο και την ανεύρεση της αλήθειας καλοδεχούμενες, σχόλια και απαντήσεις που είναι εκτός θέματος και δεν ταιριάζουν σε έλληνες θα απορρίπτονται χωρίς κανέναν ενδοιασμό .